Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

Ο Νοστράδαμος της πολιτικής, που «είδε» νίκη Τραμπ το 2016, προβλέπει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ


Ο Νοστράδαμος της πολιτικής, που «είδε» νίκη Τραμπ το 2016, προβλέπει τον επόμενο πρόεδρο των

Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2020

Είναι ο καθηγητής Άλαν Λίτμαν και με το σύστημα που έχει αναπτύξει, καταφέρνει να προβλέψει τον νικητή των αμερικανικών εκλογών εδώ και 40 χρόνια.


ASSOCIATED PRESS

Το όνομά του είναι Άλαν Λίτμαν και είναι καθηγητής Ιστορίας στο American University της Ουάσιγκτον. Και έχει ένα απίστευτο ρεκόρ. Μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια τους προέδρους των ΗΠΑ. Το κάνει εδώ και 40 χρόνια. Εκεί που κανείς δεν το πίστευε, είχε προβλέψει τη νίκη Τραμπ στις εκλογές του 2016, καθώς επίσης και την αποπομπή του.
Τώρα προβλέπει στο βίντεο των New York Times τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Λίτμαν δεν βασίζεται στις δημοσκοπήσεις. Ξέρουμε όλοι ότι μπορούν να πέσουν έξω γιατί μετράνε μια στιγμή μόνο. Αντίθετα ο Λίτμαν έχει αναπτύξει από το 1980 ένα σύστημα, μελετώντας 120 ετών ιστορία αμερικανικών εκλογών. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το σύστημά του βγήκε με ακρίβεια τους νικητές, από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν το ’84 έως τον Τραμπ το 2016.
Το μόνο λάθος έγινε το 2000 που έβγαλε νικητή τον Αλ Γκορ, αλλά όπως εξηγεί ήταν πρώτος σε ψήφους, άσχετα εάν δεν πήρε την προεδρία λόγω των εκλεκτόρων. Μετά προσάρμοσε το σύστημα του και προέβλεπε τον νικητή, όχι μόνο ποιος θα βγει πρώτος σε ψήφους.  
Ο Λιτμαν πιστεύει ότι το εκλογικό σώμα ψηφίζει βάσει του πόσο καλά έχει κυβερνήσει το κόμμα -και ο πρόεδρος- που βρίσκεται στην εξουσία. Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφικά κλικ μιας στιγμής που δεν παίζουν κανέναν ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Στο βίντεο ο καθηγητής εξηγεί το δικό του σύστημα πρόβλεψης που ονομάζει τα 13 «κλειδιά» του Λευκού Οίκου. Κάθε κλειδί είναι μια από τις δύο απαντήσεις: αλήθεια ή ψέματα. Και αν έξι ή περισσότερα κλειδιά βγουν ψεύτικα, το κόμμα που έχει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου θα πρέπει να τα παραδόσεις. 
Τα κλειδιά αυτά είναι:
 • οι ενδιάμεσες εκλογές (κατά του Τραμπ),
 • ανταγωνισμός μέσα στο κόμμα (καμία άλλη υποψηφιότητα στο κόμμα, άρα υπέρ του Τραμπ)
 • εάν θέλει επανεκλογή (υπέρ του Τραμπ)
 • δεν υπάρχει τρίτο κόμμα (υπέρ του Τραμπ)
 • η βραχυπρόθεσμη οικονομία είναι ισχυρή (κατά του Τραμπ)
 • η μακροχρόνια οικονομική ανάκαμψη είναι τόσο καλή όσο οι δύο προηγούμενες (κατά Τραμπ)
 • το κόμμα στην εξουσία έκανε μεγάλες αλλαγές στην εθνική πολιτική (υπέρ Τραμπ)
 • δεν υπάρχει κοινωνική αναταραχή (κατά Τραμπ)     
 • δεν έχει σκάνδαλα (κατά Τραμπ)     
 • δεν έχει μεγάλες αποτυχίες  διπλωματικά ή στρατιωτικά στο εξωτερικό (υπέρ Τραμπ)     
 • είχε μεγάλες επιτυχίες διπλωματικά ή στρατιωτικά στο εξωτερικό (κατά Τραμπ)   
 • η νυν πρόεδρος είναι χαρισματικός (κατά Τραμπ)
 • ο αντίπαλος δεν είναι χαρισματικός (υπέρ Τραμπ)     
Ο Νοστράδαμος της πολιτικής, που «είδε» νίκη Τραμπ το 2016, προβλέπει τον επόμενο πρόεδρο τωνΤι προβλέπουν λοιπόν τα κλειδιά για το 2020;

ASSOCIATED PRESS

Κάνοντας μια ανάλυση ένα-ένα τα κλειδιά, βλέπει ότι ο Τραμπ χάνει πάνω από έξι, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τζον Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος που θα πάρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.
Λέτε να βγει η πρόβλεψη;    
HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου