Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα


Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2020




(Photo by Eurokinissi/ Antonis Nikolopoulos)
Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες έγινε γνωστό ότι τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 249.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα (σ.σ. χθες)  ανακοινώνουμε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
1943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 248 θανάτους συνολικά στη χώρα. 88 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τέλη του 2020 το εμβόλιο στην Ελλάδα
Εν τω μεταξύ, απάντηση σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη». Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χώρα μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η Pfizer με την BioNTech προχωρούν και βρίσκονται στη διαδικασία για τη δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί τους. Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020, οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, «πρέπει να είμαστε σοβαροί».
Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού, γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις νεότερες γενιές.
«Ξεπερασμένη» η οδηγία για τα δύο μέτρα
Εν τω μεταξύ, σε «ξεπερασμένα» επιστημονικά δεδομένα στηρίζεται η οδηγία για την τήρηση αποστάσεων δύο μέτρων ως μέσο αποφυγής της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.
Οπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal (ΒΜJ), υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ιογενή σταγονίδια μπορεί να «ταξιδέψουν» έως και οκτώ μέτρα, όταν βήξει κάποιος ή φταρνιστεί, λόγος για τον οποίο θεωρεί «υπεραπλουστευτικές» τις συστάσεις για το social distancing της βρετανικής κυβέρνησης.
Υποστηρίζει δε ότι σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως τα νάιτ κλαμπ και τα μπαρ, θα πρέπει οι θαμώνες να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις έως και οκτώ μέτρων, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, μεταξύ άλλων και στις ΗΠΑ, ενώ μπορεί να είναι χαλαρότεροι οι κανόνες σε άλλους, όχι τόσο επικίνδυνους χώρους.
 Εθνικός Κήρυξ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου