Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ελαιόλαδα που τα πουλάνε για παρθένο (“virgin oil”), δεν ξέρουμε από που προέρχεται

  Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Μη μας ξεγελάσουν με λάδι μαϊμούδες με ετικέτα παραγωγής... Τουρκία.

Χαμός γίνεται με τα σπορέλαια που τα βαφτίζουν ελαιόλαδο και μάλιστα παρθένο όπου έχουν κατακτήσει την αγορά με κίνδυνο στην υγεία μας.

Από άκρου εις άκρο των ΗΠΑ επιτήδειοι προμηθεύουν μικρά καταστήματα ή αλυσίδες super markets και βρίσκουμε στα ράφια τους λάδι ως παρθένο το οποίο έχει πολλές καρκινογόνες ουσίες ή ουσίες που «εξασφαλίζουν» καρδιακές παθήσεις.

Δείτε αυτό το λάδι που μεταξύ των άλλων υπάρχει σε αλυσίδα super markets στη Νέα Αγγλία όπου ψωνίζουν ανυποψίαστοι πελάτες μεταξύ των οποίων και Έλληνες.

Το συγκεκριμένο λάδι λένε ότι είναι EXTRA VIRGIN OLIVE OIL first cold pressed!  Συνεχίζει ότι «προέρχεται από την περιοχή της ιστορικής Σμύρνη που βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος».  Ακόμα λέει ότι το λάδι βγήκε μόνο ώρες από το μάζεμα από τα δένδρα! 

Στην πλαϊνή πλευρά έχει τα συστατικά, άκουσον – άκουσον. 

Συνολικά λιπαρά 14 γραμμάρια  και ότι είναι 18%.  Άγριο δούλεμα δηλαδή.  Αφού η χωρητικότητα του τενεκέ, 3 λίτρα, 101,4 άουντσες πως μπορεί τα 14γραμμάρια να είναι 18%! 

Saturated Fat 2grams, 10%   Δηλαδή κορεσμένα λιπαρά 2 γραμμάρια, 10%.  Ούτε αριθμητική δεν ξέρουν ή ξέρουν και προσπαθούν να μας ζαλίσουν με αριθμούς.  Και το παραμύθι συνεχίζεται:   μονοακόρεστα λιπαρά 11γραμμάρια.

Για το συγκεκριμένο «λάδι» επικοινωνήσαμε με την εταιρεία που τυποποιεί το προϊόν και το πουλάει στα καταστήματα και οι ανυποψίαστοι πελάτες το αγοράζουν για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.  Περιμένουμε απάντηση.

Θα υπάρξει συνέχεια στο μέλλον, να είστε σίγουροι.

Η γνώμη μας είναι να μην ψωνίζετε προϊόντα που και από την ετικέτα τους κρύβουν πολλά.  Όσο για το χρώμα που έχει αυτό το «λάδι» είναι άσπρο. 

Υπάρχουν και πολλά άλλα που είναι νοθευμένα και πωλούνται για καθαρό ελαιόλαδο.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου