Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Nα συμπεριληφθεί ο Επικούριος Απόλλωνας στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2023

Απέστειλαν κοινή επιστολή πριν λίγες μέρες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι Σύλλογοι Νέων της Επαρχίας Ολυμπίας ζητούν από την ΕΟΕ να συμπεριληφθεί ο Επικούριος Απόλλωνας στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μάλιστα απέστειλαν κοινή επιστολή πριν λίγες μέρες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητώντας να επανεξετάσει τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ηλεία και να εντάξει σε αυτήν τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, το πρώτο αναγνωρισμένο Ελληνικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας που ανεγράφη στο κατάλογο της UNESCO.

Την επιστολή υπογράφουν:

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Καλλιθέας «Ο ΖΑΧΑΣ»

Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ»

Σύλλογος Νέων Ανδρίτσαινας «ΟΙ ΠΑΡΑΣΣΙΟΙ»

Η Επιστολή αναφέρει: «Αξιότιμα μέλη της ΕΟΕ, Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή προκειμένου να σας εκφράσουμε το αίτημά μας ώστε να συμπεριληφθεί ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας του 2024. Το αίτημά μας στηρίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα μνημείο με οικουμενική απήχηση, μιας και είναι το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986, έναν χρόνο πριν την Ακρόπολη των Αθηνών. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα βοηθούσε στη μεγαλύτερη προβολή και των δύο αυτών οικουμενικών συμβόλων, αφού η Ολυμπιακή Φλόγα θα μπορέσει να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο από την αίγλη ενός μνημείου που συνδέεται με την λατρεία του θεού Απόλλωνα, τον οποίο επικαλείται η πρωθιέρεια κατά την Αφή της Φλόγας, και συνάμα ο ναός να λάμψει από το φως του οικουμενικού αυτού συμβόλου. Μάλιστα, ενδεχόμενοι ενδοιασμοί της Επιτροπής θα μπορούσαν να παραμεριστούν, αφού η επιτυχημένη πρώτη διανυκτέρευση της Φλόγας στην Ανδρίτσαινα το 2004 σε συνδυασμό με την εμπειρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, με κάθε σεβασμό σας προτρέπουμε να αναδιαμορφώσετε τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, αλλά και να μεριμνήσετε ώστε να συμπεριληφθεί ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα σε κάθε Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου