Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση: Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών διχάζουν τους Ελληνες

 Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Η αποκαλυπτική έρευνα του Pew Research Center σε 32 χώρες – Η διαφοροποίηση των απόψεων ανάλογα με την ηλικία

Ηθεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια διχάζει τους Ελληνες. Ενώ η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει τη πρόθεσή της να προχωρήσει στη νομιμοποίηση του γάμου, με την κεντροαριστερά να την κατηγορεί ότι χρονοτριβεί και τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. να ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι πολίτες φαίνεται να είναι διχασμένοι. Σύμφωνα με έρευνά του αμερικανικού κέντρου έρευνας Pew Research Center σε 32 χώρες, υπέρ της ισότητας στον γάμο ανεξαρτήτως φύλων τάσσεται το 48% ενώ κατά της θεσμοθέτησης είναι το 49%. Ετσι η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία (54%) και την Ουγγαρία (64%) είναι οι τρεις από τις δέκα ευρωπαϊκές χώρες του δείγματος, που η πλειοψηφία τάσσεται ενάντια στην νομιμοποίηση. 

Στον αντίποδα βρίσκεται η Σουηδία, όπου το 92% στηρίζει την ισότητα στον γάμο, ενώ στις άλλες ηπείρους οι απόψεις διίστανται σημαντικά. Από τον Καναδά (79%) και τις ΗΠΑ (63%), στην Ινδονησία (5%) και τη Νιγηρία(2%).

Ηλικιακό χάσμα

Η τάση στήριξης ή διαφωνίας φαίνεται να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως το φύλο, η θρησκεία και η ηλικία. Η ηλικία φαίνεται να έχει σημαντική επιρροή στην Ελλάδα, καθώς οι άνω των 35 ετών βρίσκονται κατά πλειοψηφία αντίθετοι με την ιδέα των γάμων για ομόφυλα ζευγάρια, ενώ οι κάτω των 35 σε ποσοστό 67% στηρίζουν τον γάμο. Το ίδιο μοτίβο παρατηρείται και σε άλλες χώρες, όπως η Ταϊβάν, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο ηλικιακών ομάδων φτάνει το 42%. Σε άλλες χώρες η διαφορά μεταξύ των ηλικιών μειώνεται, όπως στη Σουηδία, όπου πάνω από 90% τάσσεται υπέρ του γάμου, αλλά και στη Μαλαισία, όπου μόνο το 15-20% στηρίζει αυτή τη νομοθεσία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου