Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Νέα σελίδα στα Ελληνοτουρκικά – Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη – Οργή για το χάσκι στην Αράχωβα

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Προοπτική εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας διαφαίνεται μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, και το καλό κλίμα στις συναντήσεις που είχε τόσο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τις μεγάλες διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

1

Νέο κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

  •  Η κοινή Διακήρυξη Φιλίας: Δέσμευση για αποφυγή ενεργειών που προκαλούν ένταση και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται με φιλικό τρόπο προβλέπει η Διακήρυξη Φιλίας που υπέγραψαν χθες στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας έτσι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση.
  • Η αναφορά σε τουρκική μειονότητα: Κατά την διάρκεια των δηλώσεών του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επανήλθε στα περί τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι ο προσδιορισμός της μειονότητας ως μουσουλμανικής καθορίζεται από την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάνης.
  • Στοίχημα η διάρκεια του καλού κλίματος: Μιλώντας στο ΒΗΜΑ λίγη ώρα μετά την αποχώρηση Ερντογάν από την Ελλάδα ο Διεθνολόγος και ερευνητής τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σημείωσε πως το κλίμα της εκατέρωθεν εμπιστοσύνης θα πρέπει να έχει διάρκεια.

2

Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη

  • Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια; Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών κοντά στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».
  • Πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός; Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός των ΜΑΤ τραυματίστηκε από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, που τον πέτυχε στο μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Δεκάδες προσαγωγές: Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν το κλειστό γυμναστήριο επιτρέποντας μόνο σε γυναίκες και παιδιά να αποχωρήσουν. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και στο Αλλοδαπών για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

 TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου