Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση Ελπιδοφόρου με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αικατερίνη Νασίκα

  Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αικατερίνη Νασίκα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, την Παρασκευή επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, όπου έγινε δεκτή και συνομίλησε εγκαρδίως με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Στην συνάντηση παρέστη και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ντίνος Κωνσταντίνου.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα τρεις περίπου εβδομάδες μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της στον εκτελών χρέη προϊσταμένου πρωτοκόλλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Acting Chief of Protocol of the State Department), κ. Ethan Rozenzweig και η συνάντησή της με τον ποιμενάρχη των τριών περίπου εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών που διαβιούν στις ΗΠΑ αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η συνάντηση έλαβε χώρα δύο περίπου εβδομάδες μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στο Φανάρι και την θύελλα που προκάλεσαν οι φημολογίες περί δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης για τον ρόλο του κ. Ελπιδοφόρου, εν τούτοις από πλευράς της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον μέχρι και ετούτη την ώρα δεν εκδόθηκε κάποιο σχετικό ανακοινωθέν.

H πρέσβης Αικατερίνη Νασίκα και ο εκτελών χρέη προϊσταμένου πρωτοκόλλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. κ. Ethan Rozenzweig. Φωτογραφία: Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Διασταυρωμένες πληροφορίες των “Αναμνήσεων” αναφέρουν ότι η συνάντηση υπήρξε εγκάρδια και επικοδομητική. Ξεπέρασε κατά πολύ τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί το κλειδί για μια αγαστή και προσοδοφόρα συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας και των Προξενικών Αρχών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις κατά τόπου Μητροπόλεις για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ομογένεια, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε ένα λιτό ανακοινωθέν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο αναφέρεται: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τη νεοδιορισθείσα Πρέσβειρα της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αικατερίνη Νασίκα. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις καλύτερες ευχές του στην κ. Νασίκα για την ανάληψη των καθηκόντων της. Την πρέσβειρα συνόδευε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη».

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον είναι διπλωμάτης καριέρας και τα τρία τελευταία χρόνια έχει υπηρετήσει ως πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες περιόδους λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και δη της ακλόνητης θέσης της Ελλάδας υπέρ του ουκρανικού λαού και της κυβέρνησής του.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου