Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΗΠΑ: Αποχωρεί από το Κογκρέσο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθ

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος κέρδισε και εν συνεχεία έχασε τον ρόλο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μια ταραχώδη περίοδο που διήρκησε εννέα μήνες.

ΟΡεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος κέρδισε και απώλεσε τον ρόλο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μια ταραχώδη περίοδο που διήρκησε εννέα μήνες φέτος, δήλωσε με άρθρο του στη Wall Street Journal σήμερα ότι θα αποχωρήσει από το Κογκρέσο, θέτοντας τέλος στην καριέρα του ως γερουσιαστής.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη Βουλή στος τέλος αυτού του έτους για να υπηρετήσω την Αμερική με νέους τρόπους», έγραψε ο 58χρονος Μακάρθι, ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής στην ιστορία της χώρας που καθαιρέθηκε από το αξίωμα.

Η αποχώρηση του πρώην αρχηγού του GOP, που βοήθησε τους Ρεπουμπλικάνους να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στις ελπίδες του κόμματος να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το επόμενο έτος.

Η κίνησή του ακολούθησε εβδομάδες σκέψεων του καθώς ο ίδιος εξέταζε τις συνέπειες της απόφασής του για την εκλογική του περιφέρεια στην Καλιφόρνια και για τον εαυτό του.

Ο Μακάρθι, ο οποίος εκλέγχθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2007, πέρασε τα επόμενα χρόνια ανεβαίνοντας μέσα από την ιεραρχία του κόμματος στη Βουλή προτού ξεκινήσει μια σύντομη αλλά ταραχώδη θητεία ως ο πρόεδρος της Βουλής.

Η θητεία του αυτή χαρακτηρίστηκε από θυελλώδεις σχέσεις με Ρεπουμπλικάνους σκληροπυρηνικούς γερουσιαστές, στους οποίους βασίστηκε για να εκλεγεί αλλά οι ίδιοι τον ανέτρεψαν στις αρχές Οκτωβρίου αφού υποστήριξε ένα διακομματικό μέτρο για την αποτροπή αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους.

Τον αντικατέστησε ο 51χρονος Μάικ Τζόνσον, ο τέταρτος υποψήφιος που επέλεξε το κόμμα του σε διάστημα 22 ημερών για νέο πρόεδρο της Βουλής.

Ο Μακάρθι μπορεί να ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής που καθαιρέθηκε, αλλά θα γίνει ο τρίτος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής, μετά τον Τζον Μπένερ και τον Πολ Ράιαν, που θα αποχωρήσει από το Κογκρέσο μετά από επανειλημμένες συγκρούσεις με τη σκληρή δεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου