Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Επικύρωσε μια πανάξια πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Νίκησε και πέρασε ο Ολυμπιακός. Έχασαν και έμειναν εκτός Ευρώπης οι: ΑΕΚ και ΠΑΟ

 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2023

Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε με νίκη το επιτυχημένο ταξίδι του στους ομίλους του Conference League, επικρατώντας με 4-2 της Ελσίνκι.

Πάρτι στην Τούμπα έστησαν παίκτες και κόσμος του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσουν την απευθείας πρόκριση της ομάδας στους «16» του Conference League.

Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε με νίκη το επιτυχημένο ταξίδι του στους ομίλους της διοργάνωσης επικρατώντας με 4-2 της Ελσίνκι και μόνο η εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν του χάλασε την ευκαιρία να έχει το απόλυτο των 18 βαθμών.

Ακόμα και έτσι όμως, κατάφερε να φτάσει στους 16 πόντους (ρεκόρ όλων των εποχών για ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων), κρατά τις δύο νίκες επί της Αϊντραχτ, αλλά και το αήττητο στην Ευρώπη από την έναρξη των προκριματικών το καλοκαίρι, μέχρι και χθες το βράδυ.

Οι Φινλανδοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ραντούλοβιτς (6’), όμως ο ΠΑΟΚ «απάντησε» αρχικά με τον Οζντόεφ (37’), ενώ ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα από τον Κωνσταντέλια (47’) και το αυτογκόλ του Τοΐβιο (53’).

Η… γιορτή ολοκληρώθηκε με το γκολ του Μουργκ στο 86ο λεπτό, ενώ ο Χετεμάι μείωσε σε 4-2 με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

 

Ολυμπιακός  - Μπάτσκα Τόπολα 5-2.  Ξέσπασαν με πεντάρα οι «Ερυθρόλευκοι».

Με τη σφραγίδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, ο βελτιωμένος στην ανασταλτική λειτουργία και πολύ ώριμος επιθετικά Ολυμπιακός σκόρπισε με 5-2 τη Μπάτσκα Τόπολα και κλείδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Conference League, ως τρίτος από τον όμιλό του στο Europa.

Με έναν εκπληκτικό Φορτούνη να δημιουργεί 4 γκολ, τον Ποντένσε να σκοράρει δύο φορές με υπέροχες ενέργειες μέσα σε τρία λεπτά, τους Καμπί, Αραμπί και Ρέτσο να βρίσκουν δίχτυα, το βράδυ θα ήταν ονειρεμένο αν δεν υπήρχε το μπλακ άουτ από το 48ο έως το 61ο λεπτό, διάστημα στο οποίο έδωσαν δικαίωμα στους Σέρβους να πετύχουν δύο… εύκολα γκολ. Επιστροφή στη δουλειά για Ελ Αραμπί, ντεμπούτο για Ρίτσαρντς.

Κάζο για ΠΑΟ που έμεινε εκτός Ευρώπης

Ηττήθηκε με 2-1 από τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί το βράδυ της Πέμπτης για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», αφού… πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο και αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο, ηττήθηκαν με 2-1 από τη Μακάμπι στη Λεωφόρο και αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε στην 4η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς, ενώ οι Ισραηλινοί με τη νίκη τους αυτή έφτασαν στους 5 και συνεχίζουν στα πλέιφ οφ του Conference.

Αν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα έπαιζε μόνο για τη νίκη, αυτό δεν φάνηκε τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα.

Οι παίκτες της Μακάμπι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 20ό λεπτό ο Κορνούντ έκανε τη σέντρα, ο Λοντίγκιν (που πήρε τη θέση του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια) έκανε κακή έξοδο και ο Ντέιβιντ μέσα από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε στη συνέχεια, αλλά με εξαίρεση μια καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» η ΑΕΚ πάλεψε για ένα ημίχρονο απέναντι στον Αγιαξ, αλλά στο τέλος «υπέκυψε» και από τα δικά της ατομικά λάθη και γνώρισε την ήττα με 3-1 και τον αποκλεισμό. Ο Άκπομ άνοιξε το σκορ στο 5′, ο Λιβάι Γκαρσία απάντησε στο 11′ και ο Τέιλορ στο 20′ έκανε το 2-1. Η ΑΕΚ προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά οι Ολλανδοί έφτασαν στο 3-1 ξανά με τον Άκπομ, μετά και το λάθος του Αθανασιάδη, καθώς η μπάλα του έφυγε κάτω από τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου