Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Κουβέιτ: Ο σεΐχης Μισάλ ανακηρύχθηκε νέος εμίρης

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, 2023

Ο σεΐχης Μισάλ πατέρας 12 παιδιών έχει ένα χρόνο στην διάθεσή του να ορίσει διάδοχο. Πρόκειται για τον τρίτο Εμίρη από το 2020, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη αστάθεια στην χώρα.

Ο σεΐχης Μισάλ αλ Αχμάντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ είναι ο νέος εμίρης του Κουβέιτ ύστερα από τον θάνατο του σεΐχη Ναουάφ αλ Άχμαντ αλ Σαμπάχ, όπως μεταδόθηκε σχετικώς από την κρατική τηλεόραση.

«Το υπουργικό συμβούλιο του Κουβέιτ ονομάζει τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου, την υψηλότητά του σεΐχη Μεσάλ, εμίρη του κράτους του Κουβέιτ», ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Πατέρας 12 παιδιών, ο σεΐχης Μισάλ ανακηρύσσεται δέκατος έβδομος κυβερνήτης της χώρας και θα έχει στη διάθεση του έναν χρόνο προκειμένου να αποφασίσει για τον νέο διάδοχο του θρόνου.

Ο νέος εμίρης κατείχε τον ρόλο του αναπληρωτή αρχηγού της Εθνικής Φρουράς από το 2004 έως το 2020 και έλαβε το χρίσμα του πρίγκιπα διαδόχου, όταν ανέλαβε την εξουσία ο σεΐχης Ναουάφ.

Ο τελευταίος είχε ανέβει στον θρόνο το 2020 αμέσως μετά τον θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του. Μέσα σε διάστημα τριών ετών έφυγε κι ο ίδιος από τη ζωή.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «εξαιτίας επείγοντος προβλήματος υγείας», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Μετά τον θάνατό του το Κουβέιτ ανακοίνωσε 40 ημέρες πένθους και τριήμερο κλείσιμο των επίσημων υπηρεσιών. Θα «τον θυμόμαστε για τα μοναδικά προσωπικά του χαρακτηριστικά: ήπιος, ευσεβής, σεμνός, χαμηλών τόνων», δήλωσε ο Μπάντερ αλ Σάιφ, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου