Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Η πρόεδρος του Χάρβαρντ «επιβίωσε» από την προσπάθεια για την απομάκρυνσής της

ΚΕΪΜΠΡΙΤΖ. ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ. Η πρόεδρος του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι (Claudine Gay), θα παραμείνει ηγέτης της φημισμένης σχολής Ivy League μετά τα σχόλιά της την περασμένη εβδομάδα σε ακρόαση στο Κογκρέσο για τον αντισημιτισμό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ανώτατο διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου.

«Οι εκτενείς συζητήσεις μας επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας ότι η πρόεδρος Γκέι είναι η κατάλληλη ηγέτης για να βοηθήσει την κοινότητά μας να θεραπεύσει και να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ο Ομιλος Harvard μετά τη συνάντηση μαζί της τη Δευτέρα το βράδυ.

Λίγους μήνες μετά την ανάδειξή της στην προεδρία, η Γκέι βρέθηκε υπό έντονο έλεγχο μετά την ακρόαση στην οποία αυτή και δύο από τους ομολόγους της αγωνίστηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη. Οι ακαδημαϊκές τους απαντήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους, μαζί με αποφοίτους και δωρητές που λένε ότι οι ηγέτες των πανεπιστημίων αποτυγχάνουν να υπερασπιστούν τους Εβραίους φοιτητές στις πανεπιστημιουπόλεις τους.

Ορισμένοι νομοθέτες και χορηγοί του Πανεπιστημίου ζήτησαν να παραιτηθεί η Γκέι, μετά την παραίτηση της Λιζ Μάγκιλ από την προεδρία του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας το Σάββατο.

Η φοιτητική εφημερίδα «Harvard Crimson» ανέφερε για πρώτη φορά την Τρίτη ότι η Γκέι, η οποία έγινε η πρώτη μαύρη πρόεδρος του Χάρβαρντ τον Ιούλιο, θα παραμείνει στη θέση της με την υποστήριξη του Ομίλου Harvard μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εφημερίδα επικαλέστηκε μια ανώνυμη πηγή που γνωρίζει την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες καθηγητές και απόφοιτοι του Χάρβαρντ αγωνίστηκαν για να σώσουν την εργασία της προέδρου Κλοντίν Γκέι (Claudine Gay), καλώντας το Πανεπιστήμιο να σταθεί σταθερά ενάντια σε πολιτικούς και δωρητές που φωνάζουν για την απομάκρυνση της Γκέι, με αφορμή την κατάθεσή της στο Κογκρέσο για τον αντισημιτισμό, την περασμένη εβδομάδα.

Αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης ώθησης ορισμένων διευθυντών σχολών και σχολείων στο Χάρβαρντ και πέραν αυτού για τη διατήρηση αυτού που αποκαλούν τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας του λόγου και του ανοιχτού διαλόγου στην πανεπιστημιούπολη, που λένε ότι δέχονται επίθεση σε όλη την Αμερική από παράγοντες τόσο της πολιτικής Δεξιάς όσο και της Αριστεράς.

Η Γκέι αντιμετώπισε έντονες πιέσεις να παραιτηθεί μετά την ακρόαση της Βουλής στις 5 Δεκεμβρίου, στην οποία, όταν ρωτήθηκε, δεν είπε ότι η υπεράσπιση της γενοκτονίας των Εβραίων θα παραβίαζε τον κώδικα συμπεριφοράς των φοιτητών του Πανεπιστημίου. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά της.

Παράλληλα κυκλοφόρησαν επιστολές υπέρ και κατά της Γκέι.

Σε ένα, περισσότερα από 650 μέλη ΔΕΠ του Χάρβαρντ προέτρεψαν το Διοικητικό Συμβούλιο «να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του Πανεπιστημίου και να αντισταθεί στις πολιτικές πιέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη δέσμευση του Χάρβαρντ για ακαδημαϊκή ελευθερία, συμπεριλαμβανομένων των εκκλήσεων για απομάκρυνση της προέδρου Κλοντίν Γκέι».

Το προσωπικό Αφροαμερικανών στο Χάρβαρντ έγραψαν επίσης μια επιστολή, υπογεγραμμένη από γνωστούς καθηγητές, συμπεριλαμβανομένης της Ανέτ Γκόρντον-Ριντ (Annette Gordon-Reed), η οποία αποκάλεσε την Γκέι «μια εξαιρετική επιλογή ως πρόεδρος».

Πηγή: «Washington Post», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου