Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Αυξητική τάση τα κρούσματα κορωνοϊού στον Πύργο

 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2023

Αυξητική τάση φαίνεται πως έχουν παρουσιάσει τα κρούσματα κορωνοϊού στον Πύργο, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως το γεγονός ότι ο κόσμος έχει σταματήσει να τηρεί τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, έχει συμβάλλει σε αυτό.

Οι ειδικοί που μίλησαν στην εφ. «Πατρίς» έκαναν λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο είναι φυσιολογικό, καθώς ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει ακόμα με την ζωή μας, ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο στις περιπτώσεις που οι νοσούντες εισάγονται σε νοσοκομεία και σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να διασωληνωθούν, την ίδια ώρα που διανύουμε την εποχή των ιώσεων και των γριπών.

Σε δηλώσεις του στη εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, μια αντίστοιχη αύξηση των εισαγωγών, όχι πολύ μεγάλη, και επίσης μια αύξηση των διασωληνώσεων.

Οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί, ίσως δείχνουν και μια μείωση. Η γενική εικόνα που έχουμε είναι ότι υπάρχει μια τάση αύξησης της νόσου και των συνέπειών τους. Όχι κάτι δραματικό, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν από δύο χρόνια, αλλά είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε τηρώντας τα γνωστά μέτρα προστασίας. Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τον συνωστισμό και αν πρέπει να πάνε να φορούν μάσκα, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι και όπου μπορούμε να τηρούμε αποστάσεις».

Ο κ. Γιαννικούλης έκανε ειδική σύσταση για τον εμβολιασμό που «δεν πρέπει να το ξεχνάμε» και κυρίως όσοι έχουν ένδειξη για επανεμβολιασμό, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση διάγνωσης σημαντική είναι η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό καθώς πλέον υπάρχουν και τα φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες, που αν χορηγηθούν νωρίς μπορεί να αλλάξουν την πορεία της νόσου προς το καλύτερο.

Μεγάλος θεωρείται ο αριθμός των καταγραμμένων κρουσμάτων για την εποχή, όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο μικροβιολόγος Νίκος Σαμαντάς. «Υπάρχει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων, που ευνοείται λόγω του καιρού. Έρχεται και η περίοδος των Χριστουγέννων, όπου θα κυκλοφορεί αρκετά ο κόσμος, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε. Για την εποχή τα κρούσματα που υπάρχουν θεωρούνται πολλά» όπως ανέφερε ο κ. Σαμαντάς.

«Υπάρχει όντως αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, απλά αυτό το οποίο έχουμε δει είναι πως πλέον τα περιστατικά εμφανίζονται με μια ήπια μορφή, σε σχέση με παλαιότερα. Αυτό που συνιστούμε είναι, ειδικά τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα και οι άνω των 65, να απευθύνονται κατευθείαν στον θεράποντα γιατρό για να παίρνουν την κατάλληλη αγωγή» δήλωση στην εφ. «Πατρίς» ο φαρμακοποιός Νίκος Βαρδαμίδης.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου