Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Γράμμα από το Λονδίνο: Ολοι πλην του Απόδημου Ελληνισμού. Του Γιώργου Χατζηιωάννου*

 Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι. Δεν υπάρχει σοβαρό κανάλι, εφημερίδα, περιοδικό ή ραδιοφωνικός σταθμός σε ολόκληρο τον κόσμο που να μην προβάλει τις μέρες αυτές το ρεζιλίκι των Αγγλων με αφορμή τη σωστή στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, για την πλήρη αναγνώριση της κυριότητας και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Γελάει ολόκληρη η ανθρωπότητα με τα καμώματα του γραφικού Συντηρητικού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ της Βρετανίας, που σαν μικρό θυμωμένο παιδάκι έβαλε τα κλάματα και ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ελληνα Πρωθυπουργό επειδή δεν του έδωσε το γλυκό που ζητούσε. Στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, στα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, στη βρετανική κοινή γνώμη, στον κόσμο ολόκληρο γίνεται χαμός εναντίον του Σούνακ.

Στην παγκόσμια κινητικότητα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο συμμετείχαν με θετικό τρόπο ακόμη και τα κόμματα της σφόδρα αντιμητσοτακικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, με πρώτο και καλύτερο τον «μητσοτακοφάγο» αρχηγό του παλιού ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Ενας μόνο υπήρξε πλήρως απών από το διεθνές αυτό πολιτιστικό πανηγύρι υπέρ της Ελλάδας: ο Απόδημος Ελληνισμός!

Πουθενά μέχρι την ώρα που γράφτηκαν οι γραμμές αυτές, την Πέμπτη που μας πέρασε, δεν είδαμε στην ανά τον κόσμο Ομογένεια κάποια αντίδραση για τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα. Ούτε μια δήλωση, ένα κείμενο, δυο λέξεις τέλος πάντων συμπαράστασης εκ μέρους της οργανωμένης Ομογένειας, έστω για την τιμή των όπλων, ή μόνο και μόνο για να κάνουν οι ομογενειακές οργανώσεις του εξωτερικού και οι διάφοροι ομογενειο-πατέρες αισθητή την παρουσία τους. Είναι τραγικό να γυρίζει την πλάτη του ο Απόδημος Ελληνισμός στα Γλυπτά του Παρθενώνα, με εξαίρεση μόνο τον «Εθνικό Κήρυκα».

Οι Αγγλοι με τα υπερφίαλα καμώματά τους, τα Brexit τους και την περιφρόνησή τους σε δίκαια αιτήματα, όπως το ελληνικό για τα Γλυπτά, θα πάθουν τελικά ό,τι έπαθαν και οι Αμερικανοί αποικιοκράτες των προηγούμενων αιώνων. Στην Αμερική οι δουλέμποροι που μετέφεραν διά της βίας και αλυσοδεμένους τους κακόμοιρους Αφρικανούς, για να πεθάνουν από τις κακουχίες στις φυτείες βαμβακιού των Αγγλων αποικιοκρατών, έχουν ήδη καταδικαστεί από την αμερικανική κοινή γνώμη και τα αγάλματά τους γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο στους δρόμους και στα πάρκα των ΗΠΑ. Το ίδιο κοντεύει να συμβεί και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Βρετανία, εναντίον των αποικιοκρατών των περασμένων αιώνων που λήστεψαν τα αρχαία πολιτιστικά αριστουργήματα της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Μεσοποταμίας, της Κίνας και των άλλων αρχαίων χωρών κατά τη βικτωριανή εποχή. Δεν διαφέρει σε τίποτα ο λόρδος Ελγιν που λήστεψε τον Παρθενώνα από τους δουλέμπορους που λήστεψαν το ανθρώπινο δυναμικό της Αφρικής.

Στη Βρετανία

Η ελληνική Ομογένεια της Βρετανίας είναι ανοργάνωτη και δεν μπορεί να αντιδράσει μαζικά σε οποιαδήποτε αδικία εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Εχει με τα χρόνια αγγλοποιηθεί και ό,τι υπάρχει ακόμη ελέγχεται έμμεσα από Αγγλους που έχουν αναλάβει μαζί με ορισμένους δικούς μας «Εφιάλτες» πρόεδροι των περισσότερων ελληνικού ενδιαφέροντος πνευματικών ιδρυμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί διατηρούν στενές σχέσεις με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χρηματοδοτεί τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Οι Ελληνες εφοπλιστές, οι τραπεζικοί κ.λπ. δεν ασχολούνται με τα ομογενειακά και τα εθνικά θέματα και ζητούν μεγάλα ανταλλάγματα για να κάνουν οτιδήποτε για την Ελλάδα ή την Κύπρο. Οι μετανάστες των τελευταίων χρόνων είτε είναι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί που δραπέτευσαν πικραμένοι από την Ελλάδα λόγω της αδυναμίας της, για διάφορους λόγους, να τους απορροφήσει, είτε είναι κυρίως πρώην υπήκοοι της Αλβανίας και των δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Ορισμένοι εξ αυτών μετέφεραν, στο δυτικό Λονδίνο κυρίως, ορισμένες αρνητικές «συνέπειες» του κομμουνισμού. Η αλβανική μαφία είναι σήμερα η πιο ισχυρή μαφία στη Βρετανία. Μια βόλτα στη σημερινή Αλβανία θα μπορούσε να σας εκπλήξει από αυτά που μπορεί να ακούσετε από κυνηγημένους από τις μυστικές υπηρεσίες του δικτάτορα Χότζα συμπατριώτες μας. Ο Χότζα χρησιμοποιούσε ως σπιούνους δωσίλογους ορισμένους ομογενείς ελληνικής καταγωγής που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, με δημοκρατικό δήθεν προσωπείο.

Στις ΗΠΑ

Η Ομογένεια των ΗΠΑ ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Την ελληνοαμερικανική κοινότητα τη μόλυναν η χούντα και οι διάφοροι φιλικοί προς Αρχιεπισκοπή Αμερικής «ηγέτες» της που τη χρησιμοποίησαν σαν εργαλείο για να ανέλθουν οικονομικά και κοινωνικά στην ιεραρχία του αμερικανικού κατεστημένου. Αρκετοί ιερωμένοι και λαϊκοί τη χρησιμοποίησαν για να παίξουν τα προσωπικά παιχνίδια τους στις χώρες από τις οποίες προήλθαν.

Στο πλαίσιο αυτό υποβαθμίστηκαν σιγά σιγά οι εθνικοτοπικές οργανώσεις και το μοναδικό οργανωμένο ομογενειακό συγκρότημα που απέμεινε για να προσφέρει «στέγη» στους Ελληνοαμερικανούς, ήταν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Κάτω από τη στέγη της συγκεντρώθηκαν πλούσιοι και φτωχοί γιατί δεν είχαν πού αλλού να πάνε. Οι άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής ανέλαβαν την ουσιαστική πολιτική, οικονομική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική κ.λπ. εσωτερική οργάνωση και την εκπροσώπηση της Ομογένειας στην Ουάσιγκτον, την Αθήνα, τη Λευκωσία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Ο Λευκός Οίκος διαπίστωσε αρκετές φορές στην πράξη ότι μπορεί να ελέγχει την ελληνοαμερικανική κοινότητα μέσω του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Το ίδιο δεν μπόρεσαν να κάνουν ποτέ η Αθήνα και η Λευκωσία.

Η κατάσταση οξύνθηκε με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος φανερά «δήλωσε» με τις πρωτοβουλίες του ότι τα συμφέροντά του συμπίπτουν με την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και τα στελέχη της Ουάσιγκτον που υποστηρίζουν τον Τούρκο ηγέτη.

Προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ο κ. Ελπιδοφόρος δεν αρκέστηκε στον έλεγχο της Ομογένειας, αλλά θέλησε να παίξει χοντρό παιχνίδι και στην πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου. Συμβάλλοντας στην αποδυνάμωση της μαχητικότητας των Ελληνοαμερικανών στα εθνικά θέματα.

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου