Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Εξοπλιστικά: «Κόβονται» οι κορβέτες και η 4η φρεγάτα -Στο προσκήνιο τα drones

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Σε επανασχεδιασμό της αμυντικής της στρατηγικής φαίνεται να προχωρά η Ελλάδα σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», καθώς επαναξιολογείται η αγορά των κορβετών, ενώ δεν θα προχωρήσει η προμήθεια της τέταρτης γαλλικής φρεγάτας FDI για το Πολεμικό Ναυτικό.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας η κυβέρνηση, προσαρμοζόμενη τόσο στις τεχνολογικές απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου όσο και στα «σφιχτά» οικονομικά δεδομένα, που δεν επιτρέπουν εκτροχιασμό από τη συνετή δημοσιονομική πολιτική προχωράει σε αλλαγές στην προμήθεια οπλικών συστημάτων.
Εξάλλου όπως αποδείχθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στο προσκήνιο ήρθαν πιο αποτελεσματικά, σύγχρονα και, κυρίως, φθηνότερα οπλικά συστήματα, από τα «παραδοσιακά», όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά και τα συστήματα άμυνας σε αυτά, αντι-drones.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα μετά την ελληνοτουρκική κρίση του 2020 προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ελληνογαλλική συμφωνία για την αγορά 18+6 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, αλλά και 3+1 φρεγατών Belh@rra, καθώς και την εισήγηση για προμήθεια τριών κορβετών.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου