Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Αποστολάκης: «Το έχει πιάσει καλά ο Δένδιας» – Στροφή 180 μοιρών από ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, 2023

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Η αξιωματική αντιπολίτευση «σπάει» την παράδοση ψηφίζοντας τις αμυντικές δαπάνες του Προϋπολογισμού.

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των αμυντικών δαπανών ψηφίζοντας το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού, όπως ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και από την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, δηλώνοντας πως «επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι δύναμη πατριωτικής ευθύνης, υπερψηφίζουμε τις αμυντικές δαπάνες, καθώς στηρίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Ταυτόχρονα, όμως, πρόσθεσε και κάτι αυτονόητο: ότι «διατηρούμε το δικαίωμά μας να ελέγχουμε και να κρίνουμε κάθε σχετικό πρόγραμμα ώστε αυτό να υπηρετεί πραγματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες χωρίς να υπονομεύει την εθνική οικονομία». Εδώ και ημέρες είχε διαφανεί η αλλαγή στάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία εντάσσεται στην γενικότερη στροφή προς τον «ρεαλισμό».

Μάλιστα με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Κασσελάκη για ευχές στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που τον συνόδευε, σχολίασε ότι «ο πρόεδρος είναι ευαίσθητος με τα εθνικά θέματα», ενώ δεν δίστασε να επισημάνει: «Το έχει πιάσει καλά ο Δένδιας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίζει ό,τι έρχεται».

Συγκεκριμένα, αναφερθείς στη ομιλία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, είπε ότι «καλώς ανακοίνωσε την επανεξέταση από την αρχή, από μηδενική βάση, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να δούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, με ποια σειρά πρέπει να τα πάρουμε, σε σχέση και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», διευκρινίζοντας ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και άρα αυτή η εξέλιξη πρέπει να συμπεριληφθεί στις αναλύσεις και τις αποφάσεις που θα λάβει το ΥΠΕΘΑ.

Όσον αφορά την περσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες, είπε ότι υπήρχε σοβαρή διαφωνία με τέσσερα εξοπλιστικά προγράμματα μεταξύ των οποίων το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και τα επιπλέον έξι Rafale.

Εξηγώντας την θετική ψήφο του κόμματος στο κονδύλι των αμυντικών δαπανών, υπογράμμισε ότι «η απόφαση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να θωρακίζεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι ισχυρές, ότι πρέπει να υπάρξει υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και στήριξη της αμυντικής εγχώριας βιομηχανίας. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της αμυντικής θωράκισης της χώρας, το κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας στις συμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν, όπως στη σύμβαση για το εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα, τη σύμβαση για τα έξι Rafale αλλά και τη σύμβαση για τα αμφίβια οχήματα που δεν χωρούσαν καν να μπουν στα πλοία».

«Ομοίως θα επιμείνουμε στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου