Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

EURO 2020 - Bρετανική κυβέρνηση: 60.000 θεατές στον τελικό και στους ημιτελικούς

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Simon Evans

Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν είτε αρνητικό τεστ COVID-19, είτε απόδειξη πλήρους εμβολιασμού.

Oι θεατές στο στάδιο Γουέμπλεί θα αυξηθούν σε περισσότερους από 60.000 για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση (22 Ιουνίου).

Αυτά τα νέα επίπεδα σημαίνουν ότι το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 75% για τους τρεις τελευταίους αγώνες, οι οποίοι ολοκληρώνονται με τον τελικό στις 11 Ιουλίου.

Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν είτε αρνητικό τεστ COVID-19, είτε απόδειξη πλήρους εμβολιασμού - δηλαδή ότι έλαβαν δύο δόσεις 14 ημέρες πριν από τη διοργάνωση.

Η ανακοίνωση ήρθε όταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρότεινε (Δευτέρα 21 Ιουνίου) να μετακινηθεί ο τελικός από την Αγγλία λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα.

LEON NEAL VIA GETTY IMAGES
18 Ιουνίου 2021. Προειδοποιητική πινακίδα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο του EURO. Πρώτα έλεγχος για κορονοϊό και μετά ο έλεγχος εισιτηρίων... (Photo by Leon Neal/Getty Images)

Η χωρητικότητα του ΓουέμπλεΪ έχει οριστεί σε 22.500 για τον τρίτο όμιλο του EURO, αλλά θα αυξηθεί σε 40.000 για τον επόμενο γύρο των 16 αγώνων στις 29 Ιουνίου, όπου είναι πιθανό να αγωνίζετια και η ομάδα της Αγγλίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που περισσότεροι φίλαθλοι θα μπορούν πλέον να περνούν μέσα στο Γουέμπλεϊ και να απολαμβάνουν τους τελικούς του Euro 2020», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν.

«Καθώς συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στον χάρτη πορείας μας εκτός των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, η διατήρηση της ασφάλειας του κοινού παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα. Συνεργαστήκαμε πολύ στενά με την UEFA και την FA για να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για τη δημόσια υγεία, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε περισσότερους οπαδούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες ζωντανά», είπε.

ANTHONY DEVLIN VIA GETTY IMAGES
H αγωνία των οπαδών πριν από το πέναλτι... (Photo by Anthony Devlin/Getty Images)

Η UEFA διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας για οπαδούς από το εξωτερικό που ταξιδεύουν στο Λονδίνο για τα παιχνίδια, αλλά δεν αποφασίστηκε καμία κίνηση χαλάρωσης μέχρι στιγμής.

Επί του παρόντος, οι κανονισμοί για τον COVID-19 απαιτούν από τους επισκέπτες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφερεν χαιρέτισε την απόφαση των Βρετανών για αυξημένη χωρητικότητα, ενώ ευχαρίστησε και την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

«Αυτό το τουρνουά υπήρξε ένας φάρος ελπίδας για να καθησυχάσει τους ανθρώπους ότι επιστρέφουμε σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής και αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα σε αυτή την διαδρομή», είπε.

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου