Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Μαϊάμι: 21χρονος Ομογενής μεταξύ των 156 αγνοουμένων

 Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

Αssociated Press

Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο αναζητώντας επιζώντες στο κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. (AP Photo/Lynne Sladky)


ΜΑΪΑΜΙ. Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 156 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα, εύχεται το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει πως οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες, τους πληγέντες και τα σωστικά συνεργεία.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στους πέντε νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Διαβάστε επίσης: Πέντε νεκροί και 156 αγνοούμενοι από την κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε.

Η εβραϊκή κοινότητα του Σερφσάιντ ζητά εξηγήσεις

Αssociated Press

Αεροφωτογραφία από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε το Σέρφσάιντ του Μαϊάμι. (AP Photo/Gerald Herbert)

Μπροστά από τη συναγωγή Σουλ, στο Σερφσάιντ της Φλόριντας, πολλοί εθελοντές μεταφέρουν κουβέρτες, μπουκάλια με νερό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια. Τα αντικείμενα αυτά προορίζονται για τους διασωθέντες από την κατάρρευση του 12ωροφου συγκροτήματος κατοικιών, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, μια τραγωδία ο απολογισμός της οποίας προαναγγέλλεται βαρύς.

«Η κοινότητά μας έχει πολύ στενούς δεσμούς», εξήγησε ο Ζάλμι Ντάτσμαν, 41 ετών. «Γνωρίζουμε πολλές από τις οικογένειες που κατοικούν σε αυτό το κτίριο, είναι στενοί ή μακρινοί συγγενείς», εξήγησε.

Το Σερφσάιντ φιλοξενεί μια σημαντική κοινότητα ορθόδοξων Εβραίων, τους Λούμπαβιτς. Το 2018 τα μέλη της ανέρχονταν σε 2.500, δηλαδή ήταν σχεδόν ο μισός πληθυσμός της πόλης. Η ανεξήγητη κατάρρευση του κτιρίου, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, έπληξε την καρδιά της κοινότητάς τους αλλά παραμένουν ενωμένοι και επιδεικνύουν στωικότητα, μολονότι ακούγονται αρκετές διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση στις έρευνες.

Ο Ντάτσμαν πήγε σήμερα να προσφέρει τη βοήθειά του στο κοινοτικό κέντρο της πόλης που έχει μετατραπεί σε κέντρο πληροφόρησης για τους ενοίκους του συγκροτήματος Τσαμπλέιν Τάουερς και τους συγγενείς των 156 ανθρώπων που αγνοούνται.

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να το προβλέψεις, κοιμάσαι το βράδυ και μετά… Χτυπηθήκαμε σκληρά αλλά υπάρχει ακόμη ελπίδα. Εμείς, οι Εβραίοι, πιστεύουμε στα θαύματα και δεν εγκαταλείπουμε ποτέ, αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να παραμείνουμε θετικοί σε δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

Τα σπίτια πίσω από τα μεγάλα κτίρια που βλέπουν στη θάλασσα συχνά κοσμούνται από ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες. Σε ένα μπαλκόνι, ένας κάτοικος έχει κρεμάσει ένα πανό με το σύνθημα «Δυνατό Σερφσάιντ», μια έκφραση που επαναλαμβάνεται συχνά έπειτα από κάποια καταστροφή στις ΗΠΑ.

Όμως μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων διάσωσης, κάποιοι εκφράζουν ολοένα και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια.

«Δεν αρκούν αυτά», είπε ο Μάικ Σάλμπεργκ, ο οποίος έφτασε από τη Νέα Υόρκη. Πέντε μέλη της οικογένειάς του κατοικούσαν στο συγκρότημα και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Ο Σάλμπεργκ απαιτεί «απαντήσεις», τονίζοντας ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν ενημερώνονται.

«Κάνει πολλή ζέστη, υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ακόμη επιζώντες», τόνισε.

Αλληλεγγύη από Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την Παρασκευή την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή» στον απόηχο της κατάρρευσης.

«Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν, είναι ζωντανοί; τι θα συμβεί; Έτσι είμαστε ολόψυχα μαζί τους», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου