Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Προκλητική στάση της Βόρειας Μακεδονίας σε διεθνή αγώνα στις Σέρρες

 Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

Το Euro 2020 έφερε εκ νέου σε λεπτή θέση την κυβέρνηση όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς στην ομάδα της γείτονος δεν συμπεριλήφθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «Βόρεια» κατά την παρουσία της, ενώ σε προκλητική ανάρτηση προέβη και ο Ζόραν Ζάεφ, ζητώντας στη συνέχεια συγγνώμη

Προκλητική στάση της Βόρειας Μακεδονίας σε διεθνή αγώνα στις Σέρρες | tovima.gr

Νέο περιστατικό προέκυψε με την Εθνική Ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, αυτή τη φορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς αρνήθηκε να προβεί σε αλλαγή της ονομασίας της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο Διεθνής Αγώνας Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στις Σέρρες.

«Αιτία της ματαίωσης του αγώνα η μη συμμόρφωση της διοργανώτριάς του, Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία αρνείτο να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της, παρά την σχετική ενημέρωση της ΟΜΑΕ και επέμενε να αυτοαποκαλείται και να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα, ως «Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας»» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, ο αγώνας αντιμετώπιζε και ζητήματα ασφαλιστικών καλύψεων, τα οποία για την Ελληνική Πολιτεία και την Ομοσπονδία είναι κορυφαίας σημασίας και προσδιορίζονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA).

«Ο αγώνας, που ζητούσε να τελέσει η Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων. Η ματαίωση αγώνων είναι πάντα δυσάρεστη. Παρότι οι ευθύνες των διοργανωτών είναι ξεκάθαρες, από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αναστάτωση σε όλους όσοι προγραμμάτισαν να συμμετάσχουν στον αγώνα» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αντιδράσεις στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως το Euro 2020 έφερε εκ νέου σε λεπτή θέση την κυβέρνηση όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς στην ομάδα της γείτονος δεν συμπεριλήφθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «Βόρεια» κατά την παρουσία της, ενώ σε προκλητική ανάρτηση προέβη και ο Ζόραν Ζάεφ, ζητώντας στη συνέχεια συγγνώμη.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναγνώρισε ότι ενήργησε λανθασμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έκανε λόγο για «μακεδονική εθνική ποδοσφαίρου».

«Πάντα στέλνω μηνύματα φιλίας, διότι πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που πετύχαμε με τον αγαπητό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα έφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Είμαι ο πρώτος που σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως, μερικές φορές γίνονται και λάθη. Είμαι 46 ετών και είναι φυσιολογικό κάτι που επαναλαμβάνεις τόσα χρόνια να σου…ξεφύγει και στο γράψιμο» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την επίμαχη ανάρτησή του και τις αντιδράσεις στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου