Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αναστέλλει την δικηγορική ιδιότητα του Τζουλιάνι

 Σάββατο, 26 Ιουνίου, 2021

Αssociated Press

Ο Ρούντι Τζουλιάνι. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μανχάταν, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη διαγραφή του από τον δικηγορικό σύλλογο και του απαγορεύτηκε προσωρινά να ασκεί τη δικηγορία στην Πολιτεία.

Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε σήμερα ότι ο Τζουλιάνι έκανε «καταφανώς ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις» όταν προσέφυγε στα δικαστήρια, εκ μέρους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Το δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την άδεια άσκησης επαγγέλματος του Τζουλιάνι, κατόπιν σύστασης του πειθαρχικού οργάνου του δικηγορικού συλλόγου, καθώς έκρινε ότι επιχείρησε να παραπλανήσει δικαστές, βουλευτές και το κοινό. Επί μήνες ο Τζουλιάνι υποστήριζε, χωρίς αποδείξεις, ότι στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου διαπράχθηκε μαζική νοθεία.

Στην απόφασή τους οι δικαστές σημειώνουν ότι οι ενέργειες του πρώην δημάρχου συνιστούσαν «άμεση απειλή» για το κοινό και ότι «πυροδότησαν» τις εντάσεις που οδήγησαν στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Ο 77χρονος σήμερα Τζουλιάνι είχε αφήσει να εννοηθεί, απευθυνόμενος σε ένα δικαστήριο στην Πενσιλβάνια, ότι διαπράχθηκε νοθεία στις εκλογές, αν και είχε προσφύγει επικαλούμενος μόνο ζητήματα τεχνικής φύσεως. Επέμενε επίσης ότι στην Πολιτεία αυτή είχαν καταμετρηθεί χιλιάδες ψήφοι νεκρών ψηφοφόρων, ένας ισχυρισμός που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει επίσης για τις εκλογές στις Πολιτείες Τζόρτζια και Αριζόνα.

«Οι ψευδείς δηλώσεις στοχεύουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στις εκλογές και στην κυβέρνηση γενικότερα. Όταν προέρχονται από έναν δικηγόρο αμαυρώνουν τη φήμη όλου του επαγγέλματος», αναφέρεται στην απόφαση.

Ο Τζουλιάνι έχει άδεια να ασκεί τη δικηγορία και στην Ουάσινγκτον. Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ενδέχεται να σταθεί αφορμή και για την έναρξη μιας πειθαρχικής διαδικασίας και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, αλλά αυτό δεν γίνεται αυτομάτως.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου