Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Καναδάς: Πάνω από 130 νεκροί λόγω καύσωνα με θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους 50°C

 Πέμπτη, 1 Ιουλίου, 2021

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ θερμοκρασίας.

ANDREW CHIN VIA GETTY IMAGES

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Καναδά, με την χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ θερμοκρασίας.

Η αστυνομία στην περιοχή του Βανκούβερ έχει κληθεί για περισσότερους από 130 αιφνίδιους θανάτους από την Παρασκευή. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν υποκείμενα νοσήματα, με τη ζέστη συχνά να συμβάλλει σε αυτό.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έσπασε το υψηλότερο ρεκόρ θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί, με 49,6°C (121,3F) στο Λίτον. Ο υδράργυρος έδειχνε παράλληλα 42 βαθμούς στον χιονοδρομικό σταθμό Ουίσλερ, βόρεια του Βανκούβερ.

Ο καύσωνας πλήττει επίσης αμερικανικές πόλεις νότια του Βανκούβερ, όπως το Πόρτλαντ (Ορεγκον) και το Σιάτλ (στην πολιτεία Ουάσινγκτον), που είναι επίσης γνωστές για το κρύο, υγρό κλίμα τους. Οι θερμοκρασίες έσπασαν εκεί ρεκόρ αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1940.

Οι ειδικοί λένε ότι η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι καύσωνες. Ωστόσο, η σύνδεση οποιουδήποτε μεμονωμένου συμβάντος με την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι περίπλοκη. 

Το κύμα καύσωνα, στο οποίο αποδόθηκαν δασικές πυρκαγιές εκατέρωθεν των αμερικανοκαναδικών συνόρων, εξηγείται από το φαινόμενο του «θόλου ζέστης», δηλαδή υψηλές πιέσεις που φυλακίζουν μάζες ζεστού αέρα στην περιοχή.

Αυτό το φαινόμενο «είναι ολοένα συχνότερο και εντονότερο καθώς οι συγκεντρώσεις των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου οδηγούν σε αύξηση των θερμοκρασιών παγκοσμίως», προειδοποίησε χθες Τρίτη ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Αρχίζει «νωρίτερα» και τελειώνει «αργότερα» και προοδευτικά έχει «αυξανόμενο κόστος στην ανθρώπινη υγεία και στα συστήματα υγείας» κάθε χώρας, πρόσθεσε.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου