Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Wall Street : Στο πράσινο οι κυριότεροι δείκτες

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Στο πράσινο έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τον Nasdaq να κλείνει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ

Στο πράσινο έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τον Nasdaq να κλείνει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ, που διαμορφώθηκε  στις 14.253,27 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,79%, κερδίζοντας 111,79 μονάδες. Ο δείκτης ωφελήθηκε από την άνοδο των μετοχών της Αmazon, Microsoft και άλλω κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στις μετοχές ανάπτυξης. Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft έσπασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά, ενώ η Apple, το Facebook και η Amazon σημειώσαν σημαντική άνοδο. Η Amazon έκανε διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ που ξεπέρασαν τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα της Prime, σύμφωνα με το Adobe Digital Economy Index.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,2%  και έκλεισε στις 33.945,58 μονάδες (+68,61 μονάδες), ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,51% και έκλεισε στις 4.246,44 μονάδες ( +21,65)

Στην ακρόαση του Κογκρέσου ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιβεβαίωσε την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να ενθαρρύνει μια «ευρεία και χωρίς αποκλεισμούς» ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και να μην αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα αποκλειστικά και μόνο με βάση τις πληθωριστικές ανησυχίες .

 «Όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι» λέει ο Andrew Mies, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της 6 Meridian, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της FED την προηγούμενη εβδομάδα, «έμειναν εκπληκτοι από τις αρνητικές δηλώσεις της FED και τώρα προσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους.»  Οι περισσότεροι από τους 11 μεγάλους δείκτες του S&P σημείωσαν άνοδο με τις εταιρείες του καταναλωτικού τομέα και την ενέργεια να είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι.

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια  για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, εξανεμίζοντας τα κέρδη της χρονιάς. Η πτώση αυτή πυροδότησε αγορές στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το Bitcoin να κινηθεί σε θετικό έδαφος πάνω και η διαπραγμάτευση του να χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις. 

Η  μετοχή της Moderna Inc σημείωσε άνοδο, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να παραγγείλει 150 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια COVID-19.  Η εταιρεία που κατασκευάζει λογισμικα ανάλυσης δεδομένων Splunk Inc κινήθηκε ανοδικά στο ταμπλό , καθώς δήλωσε ότι η ιδιωτική εταιρεία Silver Lake επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις μετατρέψιμες ομολογίες της. 

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου