Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Το πρώτο απορρυπαντικό ρούχων για το… διάστημα

   Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Θα καθαρίζει τα ρούχα χωρίς να απαιτείται πλύση με νερό

Εκτός του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί η Procter & Gamble, η οποία αναμένεται να παράξει το πρώτο απορρυπαντικό ρούχων «Tide to Go» για… αστροναύτες.

Το νέο προϊόν, το οποίο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη NASA, έχει διπλό στόχο: Αφενός να κρατάει καθαρές τις στολές των αστροναυτών, αφετέρου να εξοικονομεί πόσιμο νερό για τον πλανήτη μας.

Και πώς θα το κάνει αυτό; Μέσω μιας ειδικής ουσίας, η οποία θα καθαρίζει τα ρούχα των αστροναυτών χωρίς να απαιτείται πλύση με νερό.

NASA και P&G φιλοδοξούν να έχουν έτοιμο το νέο «διαστημικό» απορρυπαντικό εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Θα χρησιμοποιείται τόσο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όσο και στις κατά καιρούς αποστολές σε Σελένη – Άρη.

Πέραν των διαστημικών πλεονεκτημάτων, η συνεργασία των δύο πλευρών αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις και για τους κατοίκους της Γης. Κι αυτό, διότι δύναται να περιορίσει αισθητά την κατανάλωση πόσιμου νερού.

Η αξία, μάλιστα, ενός τέτοιου προϊόντος εκτιμάται ότι θα καταστεί αμέσως ευκρινής σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, οι οποίες εδώ και χρόνια πλήττονται από εκτεταμένης διάρκειας ξηρασίες.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Παγκόσμιων Φυσικών Πηγών, εξάλλου, περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθωρισμού αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει τον κίνδυνο «σοβαρής ανυδρίας».

Η πρώτη δοκιμή του πρωτοποριακού προϊόντος εκτιμάται για το 2022 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου