Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ: Δεν ήρθε η ώρα για αύξηση επιτοκίων

 Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021


Οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μόνο με γνώμονα τις πληθωριστικές πιέσεις

Την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να ενθαρρύνει μια «ευρεία και χωρίς αποκλεισμούς» ανάκαμψη στην αγορά εργασίας και να μην αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα, αποκλειστικό και μόνο με βάση τις πληθωριστικές ανησυχίες, επανέλαβε αργά την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Πάουελ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια εκ των προτέρων επειδή φοβόμαστε την πιθανή έξαρση του πληθωρισμού. Θα περιμένουμε στοιχεία για τον πραγματικό πληθωρισμό ή άλλες ανισορροπίες».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Τραπεζίτη οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών δεν αρκούν για να αιτιολογήσουν μια σφιχτή οικονομική πολιτική που θα απαιτούσε υψηλότερα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας ότι είναι παροδικές.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής η Κεντρική Τράπεζα θα επικεντρωθεί σε ένα ευρύ φάσμα στατιστικών για την αγορά εργασίας, και ειδικότερα στις ανισότητες που παρατηρούνται ανάλογα με το φύλλο, τη φυλή και άλλες κοινωνικές ομάδες.

«Δεν θα κοιτάξουμε απλώς τους πρωταρχικούς αριθμούς για την ανεργία», δήλωσε ο Πάουελ προσθέτοντας: «Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα … Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της ανάκαμψης θα μοιραστούν δίκαια».

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου