Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Τα αναμνηστικά του Θεοδώρου

 Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

ΑΝΑΛΥΣΗ:  Του Θεοδώρου Καλμούκου  

Εθνικός Κήρυξ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος επιδίδει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έναν αφρικάνικο εσταυρωμένο, έναν, σταυρό μ’ έναν Αφρικανό επάνω. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Τρία ιστορικής και πολύτιμης αξίας αναμνηστικά έδωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του, τη Δευτέρα, στο πρεσβυγενές Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, τα εξής: Τον Μεγαλόσταυρο του Απ. Μάρκου ιδρυτή της Εκκλησίας Αλεξανδρείας, έναν αφρικανικό εσταυρωμένο, ένα σταυρό μ’ έναν Αφρικανό επάνω, καθώς επίσης και το ιεραποστολικό του ραβδί από τις περιοδείες του ώστε όταν ανεβαίνει στον Ψηλορείτη ο κ. Μητσοτάκης να το κρατά και να θυμάται τον συμπατριώτη του Πατριάρχη με την πλατιά αποστολή σε κάθε τόπο και φυλή της Αφρικής.

Μιλήσαμε με τον Πατριάρχη Θεόδωρο τηλεφωνικώς το βράδυ της ίδιας μέρας της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, κι ήταν όπως πάντοτε φιλικός, προσηνής, ευδιάθετος και ιδιαίτερα χαρούμενος με την επίσκεψη του συντοπίτη του Πρωθυπουργού, ο οποίος παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του βρήκε χρόνο και τον επισκέφθηκε στο Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή «τονωτική ένεση» γιατί πάνω και πέρα από τις καλές φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις εκείνο που μετρά είναι οι θεσμοί της Πατριαρχίας και της Πρωθυπουργίας, τους οποίους τούτη τη στιγμή τους υποστασιάζουν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος άνθρωπος ευγνώμων εκ φύσεως δεν λησμόνησε να πει ότι «αυτή την πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού αλλά και προσωπικού μου φίλου την είχαμε κουβεντιάσει πολλές φορές με τον επίσης μεγάλο μας φίλο και αδελφό, τον Αντώνη Διαματάρη» εννοεί όταν ο κ. Διαματάρης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό και τις Εκκλησίες τις Διασποράς.

Και μια ουσιώδης λεπτομέρεια, πως Αφρικανόπουλα από την Ουγκάντα, Κένυα και Τανζανία τα οποία σπουδάζουν υπό τη μέριμνα και προστασία του Πατριάρχη Θεοδώρου καλωσόρισαν και συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό στην ελληνική γλώσσα. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε, στην ελληνική γλώσσα και το τονίζω αυτό για να το συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι του δικού μας ενταύθα εκκλησιαστικού και ομογενειακού βίου για να μην ντρέπονται και να μην αποφεύγουν οι ίδιοι να ομιλούν την ελληνική γλώσσα, αλλά και να μην αποφοιτά κανείς από τη Σχολή αν δεν την γνωρίζει.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος του οποίου τα πόδια από την ιεραποστολική πεζοπορία κάνουν πληγές θα μπορούσε να διδάξει στους δικούς μας ιεράρχες της καλοπέρασης και της τρυφηλής ζωής ζήλο και αποστολή ιεραποστολική και τα Αφρικανόπουλα να διδάξουν στους δικούς μας μελλοντικούς ιερείς Ελληνισμό και Ορθοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου