Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Απεβίωσε ο θρυλικός κομμωτής Βασίλειος Παπαζαφειρόπουλος

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Με καταγωγή από την Ανδρίτσαινα, «μεγαλούργησε» επαγγελματικά στη Νέα Υόρκη

Οι συγγενείς και οι φίλοι τον αποχαιρέτησαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε η νεκρώσιμη Ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρου.Ο θρυλικός κομμωτής του Μανχάταν, ο ευπατρίδης και πρώην στέλεχος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Βασίλειος Παπαζαφειρόπουλος, δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το περασμένο Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση τόσο στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια όσο και στην κοινότητα του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, διότι οι γιοι του π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος είναι, αντίστοιχα, ιερατικοί προϊστάμενοι των προαναφερόμενων κοινοτήτων.

Από την Ανδρίτσαινα στο Αμερικανικό όνειρο

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1933 στην Ανδρίτσαινα Ηλείας, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Σωτήριος Παπαζαφειρόπουλος και Όλγα το γένος Χριστάκου έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά και συγκεκριμένα τον Παναγιώτη και τους αειμνήστους πλέον Ζαφείρη, Μαριγούλα, Κατερίνα και Βασίλειο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Το 1952 τον κάλεσε ο θείος του ο Νικόλαος να πάει στη Νέα Υόρκη και του έμαθε τα μυστικά του κομμωτή. Αρχικά εργάστηκε με τον θείο του και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε το δικό του Κομμωτήριο, το φημισμένο πάλαι ποτέ «Peppe & Bill’ s» στο ιστορικό ξενοδοχείο Plaza Hotel στην καρδιά του Μανχάταν, το οποίο διατήρησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Το 1962 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του, Ασπασία το γένος Χατζηιωάννου που καταγόταν από την Αθήνα, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και υπήρξαν υπόδειγμα συζύγων, γονέων και παππούδων. Δύο χρόνια μετά το γάμο τους και συγκεκριμένα το 1964 ήρθαν στην Αστόρια και από τις πρώτες στιγμές συνδέθηκαν με τη μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, διότι ήθελαν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν στη Μέκκα του Ελληνισμού της Αμερικής. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Νεκτάριο, τον Παναγιώτη και την Ιωάννα.

Προ δύο ετών και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου 2019 η πολυαγαπημένη σύζυγός του Ασπασία απεβίωσε πρόωρα, αλλά ο Βασίλειος δεν το έβαλε κάτω. Αντλούσε καθημερινά δύναμη από την αγάπη των παιδιών και των εγγονιών του και αξιώθηκε να ζήσει δύο επί πλέον έτη.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου