Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Roland Garros: «Βασίλισσα» η Κρετσίκοβα!

 

Η Τσέχα, που απέκλεισε την Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά, κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ.

Roland Garros: «Βασίλισσα» η Κρετσίκοβα! | tovima.gr

Τα κατάφερε η Μπάρμπορα Κρετσίκοβα! Η Τσέχα, που απέκλεισε στα ημιτελικά τη Μαρία Σάκκαρη, κέρδισε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ (6-1, 2-6, 6-4) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Αυτός είναι επίσης ο πρώτος γκραντ σλαμ τίτλος που κατακτά η Τσέχα τενίστρια, η οποία την Κυριακή (13/6) θα διεκδικήσει και τον αντίστοιχο τίτλο στα διπλά, έχοντας ως παρτενέρ της την συμπατριώτισσά της, Σινιάκοβα.

Η Κρετσίκοβα έγινε η πρώτη Τσέχα που κατακτά το Ρολάν Γκαρός μετά το 1981, ενώ την Δευτέρα (14/6) θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη, η Ρωσίδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της και ηττήθηκε.

Η Παβλιουτσένκοβα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 1-0 με μπρέικ, αλλά η Τσέχα απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1. Στη συνέχεια μάλιστα, η Μπάρμπορα κυριάρχησε στο κορτ και κερδίζοντας πέντε σερί γκέιμς έφτασε στο 6-1. Η Κρετσίκοβα έκανε το 1-0 σε 30 λεπτά και το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο δεύτερο σετ η Ρωσίδα μπήκε στο κορτ αποφασισμένη να παλέψει και να φτάσει στην ισοφάριση. Η Αναστασία έσπασε με το… καλησπέρα το σερβίς της Τσέχας και βρέθηκε στο 3-0, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 5-1 και έβαλε τις βάσεις για το 1-1. Η Μάρμπορα με μπρέικ μείωσε σε 5-2, αλλά η Παβλιουτσένκοβα απάντησε και με 6-2 έστειλε το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί οι δύο τενίστριες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 3-3, όταν η Τσέχα ανέβασε την πίεσή της, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Παβλιουτσένκοβα και με μπρέικ έφτασε στο 4-3, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε καλά και βρέθηκε στο 5-3. Στο 9ο γκέιμ που σέρβιρε η Ρωσίδα μάλιστα είχε δύο ματς πόιντ, αλλά η Αναστασία κατάφερε να τα σβήσει και να μειώσει σε 5-4, μεταφέροντας την πίεση στην πλευρά της Τσέχας. Παρόλα αυτά η Μπάρμπορα δεν λύγισε. Με χτυπήματα στις γωνίες έφτασε στο 6-4 και στο βαρύτιμο τρόπαιο με 2-1 σετ.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου