Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

O πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο στο δείπνο για τον Πατριάρχη

Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος 

Εθνικός Κήρυξ

Από την επίσκεψη του πρώην υπουργού των εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 17 Νοεμβρίου του 2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ


ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικλ Πομπέο επί κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο δείπνο των ιδρυτικών μελών του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», το οποίο θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2021 στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Πομπέο, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι στις 17 Νοεμβρίου 2020 θα διαπραγματευθεί στην ομιλία του το θέμα «ο διωγμός των Χριστιανών και η κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας ανά τον Κόσμο».

Υπογραμμίζεται ότι στο δείπνο θα παρευρεθεί αυτοπροσώπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος εκείνη την εποχή θα πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη διάρκεια της οποίας θα τύχει τιμών και διακρίσεων για ιστορική τριακονταετή Πατριαρχία του.

Επισημαίνεται ότι πριν από την επίσκεψή του στον Πατριάρχη τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Πομπέο είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με τον οποίο είχαν συζητήσει θέματα τα οποία σχετίζονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε πως «χαίρομαι που ο υπουργός Μάικλ Πομπέο θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο δείπνο των ιδρυτικών μελών του Κληροδοτήματος ‘Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος’. Οταν συναντηθήκαμε το 2020 ήμουν ευγνώμων για το ευήκοο ους του έτοιμος να ακούσει τους προβληματισμούς γύρω από την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την ειρήνη στη Μεσόγειο και την αρπαγή της Αγίας Σοφίας. Είχε ειλικρινή και ενημερωμένο προβληματισμό για τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις μειονότητες στην Τουρκία».

Ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα και Πρόεδρος του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», δήλωσε πως «η επίσκεψη του υπουργού Πομπέο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Νοέμβριο ήταν τιμή για όλους εκείνους οι οποίοι αγαπούν και σέβονται τη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως. Κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι ο Υπουργός συζήτησε με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θέματα βασικών δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι κορυφαία επιλογή να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στο Δείπνο των Ιδρυτικών Μελών του Κληροδοτήματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Το δείπνο τυγχάνει υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νικολάου και Αννας Μπούρα, το οποίο είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος». Το Ιδρυμα Νικολάου και Αννας Μπούρα έχει υποσχεθεί να καταβάλλει το ισόποσο δωρεάς κάθε Μητρόπολης προς το Κληροδότημα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στις προσπάθειες του Γραμματέα του Τάγματος των Αρχόντων Θεοδώρου Μποζονέλη, ο οποίος δήλωσε πως «η συνάντηση του υπουργού Πομπέο με τον Παναγιότατο έκανε ευκρινή την υπόσχεσή του για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία και κατανόηση της σπουδαιότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Κόσμου. Προσβλέπουμε με χαρά στην ομιλία του».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου