Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πού να αγοράσετε σπίτι για πρώτη φορά μετά τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

  Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Αssociated Press

Το κάτω Μανχάταν από το Λίμπερτι Παρκ του Τζέρσεϊ Σίτι. (AP Photo/Seth Wenig, File)

Η αγορά του πρώτου σπιτιού, συνήθως είναι συναρπαστική! Εχετε κάνει ήδη μια λίστα με το τι ακριβώς ζητάτε με βάση το ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας, με όσα «δεν» διαπραγματεύεστε και το πιο σημαντικό, πού πρέπει να εγκατασταθείτε. Πριν από μερικά χρόνια δεν είχατε κανέναν δισταγμό να κατοικείτε κοντά ή μέσα σε μια πόλη, κάπου κοντά στο γραφείο σας, τα αγαπημένα εστιατόρια και τον εσωτερικό σας κύκλο. Αλλά τώρα, λόγω της  πανδημίας, πολλοί άνθρωποι επανεξετάζουν αυτές τις πολυσύχναστες μητροπόλεις. Ας δούμε ποιες περιοχές είναι ιδανικές για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας. Από πόλεις χαμηλού προφίλ έως πολύ μικρές πόλεις, διαβάστε αυτή τη λίστα με ό,τι καλύτερο στην ακίνητη περιουσία σήμερα.

Ινδιανάπολις

Οποιος ψάχνει για μια καλή συμφωνία στο Midwest, θα βρει πολλά για να αγαπήσει στην Ινδιανάπολις. Το 2019, το Lendingtree ανακήρυξε την πόλη μία από τις καλύτερες για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας λόγω της προσιτής  αγοράς ακινήτων. Οχι μόνο γιατί το σταυροδρόμι της Αμερικής έχει μια καλή  υγειονομική περίθαλψη και τεχνολογική κάλυψη, αλλά το κόστος ζωής είναι επίσης 7,6% υπό τον εθνικό μέσο όρο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε μια σταθερή ισορροπία εργασίας-ζωής.

Ατλάντα, Τζόρτζια

Εάν η υγεία και η ευεξία αποτελεί προτεραιότητα για σας, ρίξτε μια ματιά  την Ατλάντα. Σύμφωνα με μια μελέτη της εφαρμογής, Mindbody, αυτή η μητρόπολη της Γεωργίας έχει το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που αισθάνονται  ικανοποιημένοι και έχουν ένα κανονικό δείκτη μάζας σώματος. Εχει επίσης χαμηλό κόστος ζωής, ψυχαγωγίας και είναι πανέμορφη όλο το χρόνο. (Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι 45,3 βαθμούς Φαρενάιτ).

Μαϊάμι, Φλόριδα

Το Mindbody διαπίστωσε επίσης, ότι το Μαϊάμι είναι η πιο ευτυχισμένη και πιο υγιής πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την εφαρμογή, το 52% των κατοίκων ασκείται μία φορά την εβδομάδα, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ατόμων λένε ότι απολαμβάνουν την εργασία τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ολα αυτά μαζί με την εύκολη πρόσβαση στην παραλία.

Πίτσμπουργκ, Πενσυλβάνια

Για τον Tal Shelef, μεσίτη και συν-ιδρυτή του Οδηγού Condo Wizard το Πίτσμπουργκ είναι ένα φοβερό μέρος για να ζήσετε. Οχι μόνο έχει ευκαιρίες απασχόλησης, αφού το Facebook, η Google και το Uber έχουν όλα γραφεία εδώ, αλλά από το ευρύ φάσμα των αρχιτεκτονικών επιλογών της και τα κομψά σχεδιασμένα σπίτια, θα εκπλαγείτε πόσο προσιτά είναι οικονομικά, με μια διάμεση αξία κατοικίας ύψους $160.000 και δείκτη ευκαιρίας στέγασης 88,3%. Τα περισσότερα από τα σπίτια που πωλούνται σε αυτή την πόλη έχουν ιδανικές τιμές για μια μέση οικογένεια και επίσης το Πίτσμπουργκ προσφέρει ένα πρόγραμμα βοήθειας για τις πρώτες κατοικίες που ονομάζεται First Front Door.

Γουέσττσεστερ, Νέα Υόρκη

Μια ώρα βόρεια της Νέας Υόρκης, γνωστό για τα μεγάλα σχολεία και τις   διασημότητες που κατοικούν εκεί, όπως Blake Lively, Ryan Reynolds, Stanley Tucci και πάρα πολλοί άλλοι, το Γουέσττσεστερ  έχει μια πολύ καλή φήμη. Ωστόσο, η Betsy Ronel, μεσίτρια ακινήτων της Compass, λέει ότι υπάρχουν πιο προσιτές περιοχές. Για παράδειγμα, το Hartsdale και το Thornwood έχουν καλούς φόρους, αξιόπιστα σχολεία και την γοητεία της μικρής πόλης καθώς και σιδηροδρομικές γραμμές που τρέχουν μέσω του Scarsdale και της Chappaqua, αντίστοιχα. Το Pound Ridge επίσης είναι πανέμορφη μικρή πόλη με δημογραφικό μωσαϊκό από πολυεκατομμυριούχους μέχρι δασκάλους, χαμηλούς φόρους και τρένο από το Stamford, CT, καθώς και το Mt. Kisco ή Bedford.

Σικάγο, Ιλινόις

Αν ψάχνετε για μια λογική εναλλακτική λύση, για να αποφύγετε την φασαρία του Big Apple, σκεφτείτε να μετακινηθείτε στην θυελλώδη πόλη του Σικάγο, η οποία εξακολουθεί να είναι μια πολύ προσιτή σημαντική μητροπολιτική πόλη στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε, διαμέρισμα με δυο δωμάτια, δύο λουτρά, με χώρο στάθμευσης στο ποτάμι βόρεια (η έκδοση του Μανχάταν) για περίπου 500.000 δολάρια, πράγμα αδύνατο για την Νέα Υόρκη. Αλλά, όπως και οι περισσότερες πόλεις, το ποσοστό εγκληματικότητας εδώ είναι υψηλότερο από άλλα προάστια. Η γειτονιά LGBTQ + Wriendly του Rogers Park είναι ασφαλής.

Ράλεϊ, Βόρεια Καρολίνα

Ασφάλεια, καλή αγορά εργασίας, καλό κλίμα το Ράλεϊ έχει αρχίσει και ανεβαίνει σαν πόλη κουλτούρας και παράλληλα επιτρέπει στους κατοίκους να περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Στην πόλη επίσης υπάρχουν μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ. Εχει εξαιρετικά εστιατόρια για φαγητό!

Θόρντον, Κολοράντο

Εάν σας αρέσουν οι μικρές πόλεις με πανέμορφη θέα στο βουνό, το Θόρντον, κοντά στο Ντένβερ, έχει πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για τους κατοίκους όλο το χρόνο, και μια από αυτές είναι το ποδήλατο. Σύμφωνα με το Neighborhood Scout η μεσαία τιμή σπιτιού είναι $374.620.

Νάπολη, Φλόριδα

Εάν σας γοητεύει η αίγλη της παλιάς Ευρώπης, αλλά δεν είστε έτοιμοι να φτιάξετε την βαλίτσα σας και να μετακομίσετε στη λίμνη, μια πόλη στη Φλόριδα που ονομάζεται Νάπολη προσφέρει και τα δυο. Η Νάπολη προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό οικονομικών προσφορών, καιρικών συνθηκών, ασφάλειας και μιας αναπτυγμένης οικονομίας. Από τις παραλίες που σκαρφαλώνουν στον Κόλπο του Μεξικού, τα δάση και τα πάρκα, τα εξαιρετικά σχολεία της περιοχής, η Νάπολη προσφέρει κάτι για όλους. Πολλά από τα κορυφαία σχολεία της περιοχής βρίσκονται κοντά σε φιλικές προς την οικογένεια γειτονιές, παρέχοντας πρόσθετη ευκολία.

Νιούτον, Μασαχουσέτη

Φωλιασμένο δυτικά της Βοστώνης, το Νιούτον, μια πόλη 90.000 κατοίκων, είναι πολύ κοντά στο Epicenter της Νέας Αγγλίας. Είναι πολύ διαφορετικό και έχει επιλογές εύκολης μετακίνησης, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τη δημόσια συγκοινωνία, στη Βοστώνη. Βεβαίως, το Νιούτον μπορεί να είναι ακριβό. Η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού είναι 1.300.000 δολάρια για μια οικογένεια και $823.000 για ένα condo. Αλλά, μην ανησυχείτε, υπάρχουν προσιτές εναλλακτικές λύσεις στη μεγάλη περιοχή της Βοστώνης.

Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Για μια επιπλέον δόση φιλοξενίας του Νότου, κατευθυνθείτε στο Τσάρλεστον. Οχι μόνο η πόλη έχει γραφεία για μεγάλες εταιρείες όπως η Boeing, η Bosch και η Volvo, αλλά διαθέτει επίσης μια μέση τιμή κατοικίας $314.900. Φυσικά, δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις στο Τσάρλεστον. Ο μεσίτης Peter Derry λέει ότι η γοητευτική πόλη, έχει μπει για τα καλά στον δρόμο του να γίνει πολιτιστικός κόμβος και έχει μετατραπεί σε μια ακμάζουσα επιχειρηματική οικονομία, που περιβάλλεται από εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, εξαίσια αγορά και σχολεία όλα μέσα σε σκηνικό μιας κοινότητας πάνω σε προκυμαία. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Ο,τι θέλετε θα το βρείτε εδώ.

Boise, Αϊνταχο

Είναι η Boise η νέα Silicon Valley; Ολα τα σημάδια δείχνουν ναι! Ως μία από τις κορυφαίες εξωτερικές μητροπόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες -με μια πιο προσιτή αγορά ακινήτων για την εκκίνηση- πολλοί κάτοικοι της περιοχής  φτιάχνουν τις βαλίτσες τους και κατευθύνονται προς την «πόλη των δέντρων». Αν και οι τιμές της κατοικίας αυξάνονται, μπορείτε σίγουρα να βρείτε ένα σπίτι κατάλληλο για σας που αγοράζετε για πρώτη φορά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για νέες οικογένειες, με άπειρες ευκαιρίες εργασίας, καλά σχολεία και πολλά όμορφα μέρη καθώς και δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Caldwell, Αϊνταχο

Εναλλακτικά, το Caldwell είναι μια επιλογή για όσους αγαπούν την εξοχή. Περίπου 25 μίλια από τη Boise, το Caldwell διαθέτει σήμερα ένα διάμεσο δείκτη αξίας κατοικίας $ 311.300 και είναι πανέμορφη πόλη. Υπάρχουν πολλά καλλιεργημένα εκτάρια γης με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στο Treasure Valley. Το Caldwell μετατρέπεται τα Χριστούγεννα σε ένα παραμύθι με πάνω από ένα εκατομμύριο φώτα να στολίζουν τις χιονισμένες γωνιές του. Και, υπάρχει ένα καταπληκτικό παγοδρόμιο ανοιχτό όλο το χειμώνα! Σαν να βλέπετε παλιά ταινία!

Σιάτλ, Ουάσιγκτον

Βεβαίως, το Σιάτλ δεν είναι καθόλου φθηνό. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια σοβαρή επένδυση σε ακίνητα αξίζει τον κόπο. Τα τελευταία 20 χρόνια, το Σιάτλ το έχουν κατατάξει σταθερά ως μία από τις πιο καυτές αγορές ακινήτων στη χώρα εξηγεί ο Jed Kliman, ένας μεσίτης με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά. Τους τελευταίους 12 μήνες, μόνο, το Seattle Real Estate έχει εκτιμήσει το 8,2%. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας αγοραστής αγόρασε πρώτο σπίτι για $750.000 πέρυσι, τώρα αξίζει 61.500 περισσότερο. Η πόλη είναι επίσης απίστευτα όμορφη, που περιβάλλεται από βουνά.

D.C. Metro Area

Καθώς ο δείκτης αγοράς κατοικίας της Ουάσιγκτον αυξήθηκε κατά 16% τον Φεβρουάριο του 2021 πολλοί κάτοικοι μετακινούνται από την Ουάσιγκτον,  D.C., και στην γύρω περιοχή. Μια αγαπημένη περιοχή, το Κολούμπια, στο Μέριλαντ, κατατάχθηκε πέμπτο στο περιοδικό Money Magazine's σαν το καλύτερο μέρος για να ζήσεις. Εκτός από την ύπαρξη μεγάλων σχολείων, σ’ αυτό το πολυσύχναστο μέρος, μπορείτε να βρείτε τη λίμνη Kittamaqundi, που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε τις υπαίθριες περιπέτειες, λέει ο Kris Lippi, ένας μεσίτης ακινήτων και ιδρυτής Isoldmyhouse.com. Αυτός ο τόπος είναι καλός για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μαζί, καθώς η οικονομική ανάπτυξη εδώ υπόσχεται πολλά, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια.

SantaFe, Νέο Μεξικό

Με μια δημοφιλή καλλιτεχνική σκηνή και νόστιμο φαγητό, το Santa Fe θεωρείται από καιρό ένα υπέροχο σημείο διακοπών και μια οικονομικά προσιτή αγορά ακινήτων. Η πόλη προσφέρει πολλά προγράμματα και βοήθεια για πρώτη κατοικία, καθιστώντας την μια ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν οικονομικά αποδοτικό τρόπο, να αγοράσουν το πρώτο σπίτι τους. Μολονότι η μέση τιμή αγοράς είναι πάνω από $500.000, η πόλη προσφέρει πολλούς πόρους για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας. Για παράδειγμα, το μη κερδοσκοπικό Homewise προσφέρει δωρεάν συμβουλές, οικοδόμηση και μεσιτικές υπηρεσίες  για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Eureka, Καλιφόρνια

Ενώ η Καλιφόρνια είναι συχνά συνώνυμη με ακριβά ακίνητα, η Eureka είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο και το Πόρτλαντ σε εκείνα τα θρυλικά γιγαντιαία δέντρα Redwood και έχει μια μέση τιμή κατοικίας $303.638. Η πόλη έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από την μεγάλη της αξία. Με τα περίτεχνα Queen Anne σπίτια της, τα χαριτωμένα καταστήματα και πολλά εστιατόρια, η Eureka είναι γεμάτη με μια γλυκιά γοητεία μέσα σε έναν πληθυσμό άνω των 26.000 κατοίκων.

Bend, Ορεγκον

Είναι εύκολο να δούμε, γιατί το Bend έχει τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με προσιτές επιλογές στέγασης -η μέση τιμή είναι $502.000-, ηλιόλουστες μέρες και εύκολη πρόσβαση σε μονοπάτια πεζοπορίας και ζυθοποιίες, το Bend είναι ένα ιδανικό μέρος, για να στήσετε το σπιτικό σας, ειδικά αν αγοράζετε για πρώτη φορά. Στο Bend είναι επίσης το σπίτι του τελευταίου blockbuster στον Κόσμο.

Πόρτλαντ, Μέιν

Δεν έχει μόνο Rolls Lobster, εκλεκτά καταστήματα και εκπληκτική παραθαλάσσια θέα! Θα βρείτε πολλά για να αγαπήσετε στο Πόρτλαντ στο Μέιν. Μην αφήνετε την γραφική του εμφάνισή να σας ξεγελάσει. Η πόλη έχει γραφεία για πολλές επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και τεχνικές επιχειρήσεις, καθώς και δική του εφημερίδα και βρίσκεται πολύ κοντά στην Βοστώνη. Αν και το Πόρτλαντ έχει μια μέση τιμή κατοικίας $434.900, έχει επίσης πολλά προγράμματα υποστήριξης για πρώτη κατοικία.

Σαβάννα, Τζώρτζια

Ενώ η Σαβάννα, διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα βοήθειας για αγορά πρώτης κατοικίας, είναι ένα εκπληκτικά προσιτό μέρος για να ζήσετε. Οχι μόνο το κόστος ζωής, 6% χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά έχει επίσης μια διάμεση τιμή στο σπίτι που είναι 4,8% χαμηλότερο από το status quo του κράτους. Επιπλέον, έχει κουλτούρα. Καθώς είναι η γενέτειρα των κοριτσιών προσκόπων και μία από τις τρομακτικές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαβάννα έχει κάτι για όλους στην οικογένεια.

Οστιν, Τέξας

Με τα απολαυστικά εστιατόρια, το ζωντανό δρόμο Rainey, το ετήσιο φεστιβάλ SXSW, καθώς και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως την Google και το Facebook, η πόλη του Τέξας έχει πραγματικά κάτι για όλους. Σύμφωνα με το Norada Real Estate Investments, η μέση τιμή κατοικίας της πόλης το 2020 ήταν $344.000. Αν ψάχνετε για μια μεγάλη επένδυση, ελέγξτε τις περιοχές όπως το Cedar Park, το Cherrywood και το QuailHollow.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου