Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Εγινε η χειροτονία του Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα στη Σχολή

  Τρίτη, 8 Ιουνίου, 2021

Tου Θεοδώρου Καλμούκου  

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρουσιάζει στο εκκλησίασμα τον νεοχειροτονηθένα Επίσκοπο Ναζιανζού Αθηναγόρα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΑΓΌΡΑ


ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το Σάββατο 5 Ιουνίου η χειροτονία του Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα (Ζηλιασκόπουλου) στο ναό του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και με τη συμμετοχή των ιεραρχών Βοστώνης Μεθοδίου, Ατλάντας Αλεξίου, Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπα, Ζήλων Σεβαστιανού, Μηδείας Αποστόλου, Ευκαρπίας Ιεροθέου και Αμισού Ιωακείμ. Επίσης, συμμετείχε πλειάδα ιερέων, ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και ο Διάκονος Ιωάννης Χρυσαυγής.

Παρών ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος, Στράτος Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης, ο νέος κοσμήτορας της Σχολής, π. Γεώργιος Παρσένιος, ο κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου, Τιμόθεος Πατίτσας, ενώ δεκάδες πιστών συμμετείχαν με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων λόγω της πανδημίας. Τους ύμνους έψαλλαν καλλιφωνικοί χοροί φοιτητών της Σχολής υπό τη διεύθυνση του καθηγητή εκκλησιαστικής μουσικής π. Ρωμανού Καράνου.

Στην προσφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έπλεξε το εγκώμιο του χειροτονουμένου Επισκόπου Αθηναγόρα εξαίροντας τη διαδρομή του και την υπηρεσία του στην Εκκλησία στη Γερμανία, στον Καναδά και στην Αμερική, ενώ συνάμα αναφέρθηκε στις σπουδές του στη Γερμανία και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Η Εκκλησία διέκρινε και παρακολούθησε όλη την πορεία σου εξ' απαλών ονύχων. Σε κάλεσε η Παναγία στο Περιβόλι της, στο Αγιο Ορος και πήγες στο Δοχειάρι και παραδόθηκες ψυχή τε και σώματι στο Περιβόλι της Παναγίας για να σπουδάσεις την ευλάβεια, την υπακοή και την πίστη από Αγίους Πατέρες. Σε κάλεσε ο Θεός όπως κάλεσε τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό και σου είπε ότι σε χρειάζεται ο κόσμος έξω. Καλό το Αγιο Ορος αλλά ο κόσμος έχει ανάγκη από πατέρες, από διδασκάλους. Πήγες στη Γερμανία και υπηρέτησες ευόρκως πάνω από είκοσι χρόνια, στο Μόναχο πρώτα και στη Φρανκφούρτη αργότερα όπου έκτισες κυριολεκτικά με τα χέρια σου τον νέο ναό του Προφήτη Ηλία ο οποίος είναι κόσμημα για όλη τη Φραγκφούρτη και όλοι έχουν να λένε».

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τοποθετεί την αρχιερατική μίτρα επί της κεφαλής του νεοχειροτονηθέντος Ναζιανζού Αθηναγόρα, αναφωνών Αξιος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος είπε για τον νέο Επίσκοπο πως «είσαι και άνθρωπος του πνεύματος, ολοκλήρωσες τις μεταπτυχιακές σου σπουδές, έκανες και το διδακτορικό σου στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης».

Στην αντιφώνησή του ο νέος Επίσκοπος Αθηναγόρας, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «εκ μέσης καρδίας ευχαριστώ για την ύψιστη αυτή τιμή τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι, με την ευμενή πρόταση και προβολή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου με τίμησαν δαψιλώς διά της τιμίας ψήφου των και απέβλεψαν, με εμπιστοσύνη στο ταπεινό μου πρόσωπο. Ευχαριστώ τους αγιωτάτους Αρχιερείς που σήμερα ήλθαν να με νυμφαγωγήσουν στο ιερό θυσιαστήριο».

Σε άλλο σημείο είπε πως «είναι τιμή μου να διακονώ το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική μας Σχολή. Ευχαριστώ τον Άγιο Βοστώνης για την αγάπη και συμπαράστασή του, τον κ. Καντώνη, τους κοσμήτορες, το καθηγητικό και διοικητικό σώμα για την συνεργασία».

Για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο είπε ότι «όσα και να πω δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της αγάπης μου προς το πρόσωπό σας. Με την μεγάλη σας καρδιά, με την ευθύτητα του ειλικρινούς λόγου σας και με την εργατικότητά σας κερδίζετε τους πάντες. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αγωνίζεστε πάντα για το Χριστό, για το καλό της Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου». Ακολούθησε γεύμα στο Μαλιώτειο Κέντρο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου