Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Βραζιλία: Πάνω από 500.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Πάνω από δύο στους χίλιους Βραζιλιάνους έχουν υποκύψει στην Covid-19

Οι ειδικοί ανησυχούν για την βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού, την διάδοση περισσότερο επιθετικών παραλλαγών και την έλλειψη προληπτικών μέτρων, καθώς ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι αντίθετος στην επιβολή lockdown και την χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 29% του πληθυσμού έχει λάβει μία δόση εμβολίου και μόνο το 11,36% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη την Βραζιλία για να διαμαρτυρηθούν για την διαχείριση της επιδημίας από τον πρόεδρο, καταγγέλλοντάς τον για βραδύτητα στην εξασφάλιση εμβολίων και την αρνητική του στάση απέναντι στην χρήση μάσκας και ζητώντας την καθαίρεση του Μπολσονάρο.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά της γενοκτονικής κυβέρνησης Μπολσονάρο, που δεν αγόρασε εμβόλια και δεν έκανε τίποτε για να φροντίσει τους ανθρώπους εδώ και έναν χρόνο», δήλωσε διαδηλωτής στην Μπραζίλια.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με δριμεία κριτική διότι έχασε ευκαιρίες για να προμηθευτεί εμβόλια. Η εταιρεία Pfizer έχει ανακοινώσει ότι δεν έλαβε απάντηση στις προσφορές της για προμήθεια εμβολίων ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ειδική επιτροπή της Γερουσίας ερευνά την διαχείριση της επιδημίας από την κυβέρνηση και ειδικότερα την καθυστέρηση στην προμήθεια εμβολίων παράλληλα με την προώθηση αμφίβολων θεραπειών κατά της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου