Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΟΗΕ: Στη «λίστα ντροπής» Χαμάς και Τζιχάντ – Η αποκάλυψη Ερντάν για Ισραή

Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

O ΟΗΕ δημοσιοποιεί κάθε χρόνο μια έκθεση για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών και κατονομάζει τους υπεύθυνους για αυτές τις παραβιάσεις

Τα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ θα προστεθούν και αυτά στη «λίστα της ντροπής» του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών κατά τη διάρκεια συρράξεων, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, ανέφερε σήμερα μια διπλωματική πηγή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός προστέθηκε σε αυτό το παράρτημα της ετήσιας έκθεσης του γενικού γραμματέα του Οργανισμού που αφορά τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών σε περίπου είκοσι εμπόλεμες ζώνες σε όλον τον κόσμο.

Κατόπιν αιτήματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο γ.γ. του ΟΗΕ δημοσιοποιεί κάθε χρόνο μια έκθεση για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών και κατονομάζει τους υπεύθυνους για αυτές τις παραβιάσεις, όπως ακρωτηριασμούς παιδιών, στρατολόγηση ανηλίκων, απαγωγές ή σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό το παράρτημα της έκθεσής του αποκαλείται «λίστα της ντροπής».

Γκουτέρες: «Απαράδεκτη η διαρροή»

Η έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί στις 18 Ιουνίου, όμως ο Γκιλάντ αιφνιδίασε όλον τον κόσμο προαναγγέλλοντας σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός θα περιλαμβάνεται σε αυτήν.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Γκουτέρες επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια τηλεφωνική επαφή με τον Γκιλάντ, όπως γίνεται για λόγους «ευγενείας» για όλες τις χώρες που μπαίνουν για πρώτη φορά στον κατάλογο.

«Αυτό γίνεται για να προειδοποιείται η χώρα και να αποφεύγονται οι διαρροές», είπε, καταγγέλλοντας την ηχογράφηση και τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής κλήσης.

«Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο και, ειλικρινά, κάτι που δεν έχω ξαναδεί στα 24 χρόνια που υπηρετώ στον Οργανισμό», επέμεινε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα περιληφθεί και η Χαμάς στη λίστα, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενο της έκθεσης, καλώντας όλον τον κόσμο «να την διαβάσει στο σύνολό της και να εξάγει τα συμπεράσματά του», στις 18 Ιουνίου.

Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Πέρσι, στη «λίστα της ντροπής» είχαν συμπεριληφθεί οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και οι συνεργαζόμενες με αυτές «ένοπλες ομάδες».

Πολλές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούσαν να συμπεριληφθεί και το Ισραήλ στη λίστα, εδώ και χρόνια.

Το 2022 ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι θα έβαζε τη χώρα στον κατάλογο αυτόν, εάν δεν διαπιστωνόταν κάποια βελτίωση.

Πέρσι όμως σημείωνε ότι «μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις» μεταξύ 2021-22

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου