Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

«Πράσινο φως» για τα F-35 στην Ανδραβίδα!

 Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024 

Το κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 μαχητικών, την εν συνεχεία υποστήριξή τους, την εκπαίδευση χειριστών και τεχνικών και την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών ασφαλείας στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, η οποία θα αποτελεί τη βάση των ελληνικών F-35.

Την προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 ενέκρινε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι με την απόκτηση των F-35 διασφαλίζεται η δυνατότητα αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Το κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 μαχητικών, την εν συνεχεία υποστήριξή τους, την εκπαίδευση χειριστών και τεχνικών και την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών ασφαλείας στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, η οποία θα αποτελεί τη βάση των ελληνικών F-35.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε αναλυτικά μετά τη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων: «Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Εθνικής αντιπροσωπείας, της Βουλής των Ελλήνων, είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ δύο σημαντικά κεφάλαια της ‘‘Ατζέντας 2030’’. Κατ’ αρχάς την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή.

Ένα σημαντικό όπλο που θα δώσει μια μεγάλη δυνατότητα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει τη δυνατότητα της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Και από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, με προδιαγραφές ειδικές, της φρεγάτας ‘‘Constellation’’, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε τη ναυπήγησή της, μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Θα είναι ένα δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες ‘‘Belharra’’, που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα. Θέλω επίσης να δηλώσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και για τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου