Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Κασσελάκης σε Τσίπρα: «Έλα και ανάλαβε ή στήριξέ με χωρίς παιχνίδια»

Σάββατο,  29 Ιουνίου, 2024 

Με μια ανάρτηση που ανέβηκε και κατέβηκε πριν ανέβει ξανά, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα προκαλώντας τον είτε να βγει μπροστά, είτε να πάψει να τον υπονομεύει.

Κόκκινο χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα μεσάνυχτα και η αυγή δεν ξέρει κανείς τι θα φέρει.  Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση που ανέβασε (00.33), κατέβασε (λίγα λεπτά αργότα) και ανέβασε εκ νέου (στις 01.22) επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον τέως για υπονόμευση του έργου του και ουσιαστικά του ζητά είτε να βγει μπροστά, είτε να τον στηρίξει χωρίς παιχνίδια.

Μάλιστα, στο τέλος της ανάρτησής του επισημαίνει με νόημα «Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο. Αλέξη, πάμε;».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω τις ίδιες ακριβώς. Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις).

Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία.

Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα.

Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;

Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;

«Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους»

Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ. Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.

Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

«Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο»

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης:

Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.

Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.
-Με καταστατικό συνέδριο.
-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.
-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.
-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.
-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθίσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα.

Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.

Αλέξη, πάμε;»

Το 48ωρο του εσωκομματικού καύσωνα

Μέσα σε περίπου 48ώρες το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου χτύπησε κόκκινο. Αρχικά, ήταν η κόντρα του Στέφανου Κασσελάκη με ορισμένα στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Αποκορύφωμα αυτής της διαμάχης ήταν η επιστολή των 87 με την οποία ουσιαστικά επιτέθηκαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις με την αναστολή λειτουργίας της «Αυγής» και οι αιχμές που άφησε το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα έφεραν την αντίδραση του πρώην προέδρου.

«Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» ανέφεραν μεταξύ άλλων κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα πριν έρθει η ανάρτηση Κασσελάκη.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου