Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

 Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιστρέφει στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ- Κέρδισε στις εκλογές τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ξανά στο τιμόνι της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με ψήφους 7-6 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού επικράτησε του Γιάννη Αλαφούζου και επιστρέψει στο τιμόνι του Συνεταιρισμού.

Ναι, μια ακόμη πραγματικά καλή ευκαιρία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μετά τον Μάκη Γκαγκάτση που μετρά αντίστροφα για να καθίσει στην προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ δίνοντας τέλος στην «ομηρία» της Ομοσπονδίας, ξανά στα ηνία του Συνεταιρισμού και ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος από καταβολής του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ίδιος που κατά την δεύτερη θητεία του (2022-23) «υπέγραψε» την τεράστια χορηγία για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος αλλά και την διευθέτηση της υπόθεσης του ποσοστού από το «στοίχημα»: Όλες κινήσεις που έβαλαν πολλά εκατ ευρώ στα ταμεία των ΠΑΕ.

Και που σίγουρα εκτιμήθηκαν κάτι παραπάνω σήμερα σε αυτό το μεγάλο εκλογικό ντέρμπι. Διότι ήταν η πρώτη φορά που είδαμε από τη μια τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και από την άλλη τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού –Γιάννη Αλαφούζο- να στέκονται απέναντι διεκδικώντας την ευθύνη. Και ο καθένας μπορεί να καταλάβει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης για τις ΠΑΕ ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικούς επενδυτές.

Που κρίθηκε αυτό το ιδιαίτερο… ντέρμπι; Στις ιδέες αλλά τελικά και στις προθέσεις. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε υποψηφιότητα παρουσιάζοντας στους εταίρους ένα ολοκληρωμένο πλάνο: 1) Για τον τρόπο που θα προκύψουν νέα έσοδα στον Συνεταιρισμό 2) Για τον τρόπο που θα γίνει το πρωτάθλημα πιο θελκτικό, μέσα από ένα νέο format –με playoffs στις θέσεις 1-4 για τον τίτλο αλλά και 5-8 για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο- 3) Για έναν ολοκληρωμένο χάρτη με συνέργειες, είτε με την ΕΠΟ και την Super League 2, είτε με τη UEFA και την FIFA. Όλα με θέα σε έναν στόχο: Την εκτίναξη του πρωταθλήματος στο top 10.

Παρουσίασε ένα όραμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν απέναντι ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε το «όχημα» ενός ολόκληρου συστήματος που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε το υπ αριθμόν 1 του ποδοσφαίρου. Τόσες ανακοινώσεις τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για την «εξυγίανση» για να βρεθεί σήμερα να υποστηρίζεται από εκείνη. Από το «σύστημα» ΑΕΚ, Άρης και Λαμία.

Λέει το ρεπορτάζ πως τα έβαλε με όλους και όλα για ένα 24ωρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και με τον Αλαφούζο και με την «εξυγίανση», ακόμη και με διάφορους που εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση (!) θέλησαν να πατήσουν πόδι στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ και τις εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα έβαλε με όλους. Τους νίκησε όλους. Και το σημαντικότερο; Με το τέλος της διαδικασίας, δήλωσε πρόεδρος ολόκληρης της Σούπερ Λιγκ. Όχι μόνο των νικητών.

«Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά απο πολιτικούς και κυβερνήσεις. Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του. Εκείνα που άνοιξαν την τρίτη θητεία του στον Συνεταιρισμό

Αναλυτικά η διαδικασία

Βαγγέλης Μαρινάκης; Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας, Βόλος, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός

Γιάννης Αλαφούζος: Λαμία, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Καλλιθέα και Λεβαδειακός

Λευκό: Παναιτωλικός

Η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εξελέγη κατά πλειοψηφία ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης.

Στη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εξελέγη η κ. Αικατερίνη Κοξένογλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου