Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Η κατηγορούσα αρχή ολοκλήρωσε στη δίκη του Χάντερ Μπάιντεν

Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

ΓΟΥΙΛΜΙΝΓΚΤΟΝ. ΝΤΕΛΑΓΟΥΕΡ. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την Παρασκευή την παρουσίαση των στοιχείων και μαρτύρων τους στην υπόθεση περί οπλοκατοχής εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν με δύο τελευταίους μάρτυρες στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο γιος του Προέδρου είπε ψέματα σε ένα έντυπο αγοράς όπλου, όταν δήλωσε ότι δεν έκανε παράνομη χρήση ή δεν ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά.

Οι εισαγγελείς κάλεσαν έναν εγκληματολόγο χημικό του FBI, τον Τζέισον Μπρούερ (Jason Brewer), ο οποίος εξέτασε ένα υπόλειμμα που βρέθηκε στη δερμάτινη θήκη που περιείχε το όπλο του Χάντερ Μπάιντεν. Βγήκε θετικό για κοκαΐνη, αν και η ποσότητα ήταν ελάχιστη, είπε στους ενόρκους. Ενας πράκτορας της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσε για τα μηνύματα κειμένου που έστειλε ο Χάντερ Μπάιντεν σε φερόμενους εμπόρους.

Οι καταθέσεις τους επιστέγασαν μια εβδομάδα που ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη στην ανάδειξη της σοβαρότητας του προβλήματος με τα ναρκωτικά του Χάντερ Μπάιντεν μέσω πολύ προσωπικών και συχνά αποκαλυπτικών καταθέσεων. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αμπι Λόουελ (Abbe Lowell) δήλωσε ότι θα ζητούσε από τον δικαστή απαλλαγή (acquittal), ένα συνηθισμένο αίτημα το οποίο όμως δεν γίνεται συχνά δεκτό, και ότι θα καλέσει ως μάρτυρα τον αδελφό του Προέδρου, Τζέιμς.

Οι ένορκοι άκουσαν την Πέμπτη την πρώην σύζυγο τού Χάντερ Μπάιντεν και μια πρώην φίλη του, οι οποίες κατέθεσαν για τη συστηματική χρήση κρακ και τις αποτυχημένες προσπάθειές τους να τον βοηθήσουν να απεξαρτηθεί. Είδαν εικόνες του γιου του Προέδρου με γυμνό στήθος και ατημέλητο σε ένα βρώμικο δωμάτιο και ημίγυμνο να κρατάει πίπες κρακ. Και παρακολούθησαν βίντεο με την κοκαΐνη του να ζυγίζεται σε ζυγαριά.

Οι εισαγγελείς λένε ότι τα στοιχεία είναι απαραίτητα για να αποδειχθεί ότι ο 54χρονος Χάντερ βρισκόταν στη δίνη του εθισμού όταν αγόρασε το όπλο και ως εκ τούτου είπε ψέματα όταν σημείωσε «όχι» στο έντυπο που τον ρωτούσε αν ήταν «παράνομος χρήστης ή εθισμένος στα ναρκωτικά».

Ο δικηγόρος του Αμπι Λόουελ έχει υποστηρίξει ότι ο Χάντερ δεν θεωρούσε τον εαυτό του «εθισμένο» όταν αγόρασε το όπλο και ότι δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει κανέναν.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να ακροβατήσει ανάμεσα στο ρόλο του προέδρου και του πατέρα, λέγοντας σε συνέντευξή του στο «ABC» ότι θα αποδεχθεί την ετυμηγορία των ενόρκων, αποκλείοντας τη χορήγηση χάρης στον γιο του.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία για τις εκδηλώσεις της επετείου της D-Day. Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία παρακολούθησε το δικαστήριο κατά το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, επέστρεψε αεροπορικώς από τη Γαλλία την Πέμπτη για να είναι και πάλι στη δίκη την Παρασκευή.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για τρία κακουργήματα: είπε ψέματα σε έναν ομοσπονδιακά αδειοδοτημένο έμπορο όπλων, έκανε ψευδή δήλωση στην αίτηση λέγοντας ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών και είχε παράνομα το όπλο για 11 ημέρες.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου