Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Αντεγκλήσεις και πρόταση μομφής στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας N.Y.

  Κυριακή, 6/6, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 

Εθνικός Κήρυξ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, επιχειρεί να πάρει τον λόγο, ενώ ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, αντιδρά. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις, ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με στόχο τον απολογισμό, την στελέχωση επιτροπών και την δρομολόγηση των διαδικασιών για την προκήρυξη εκλογών.

Το κλίμα ήταν ήδη διαταραγμένο πριν οι συμμετέχοντες προσέλθουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς, το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε λάβει χώρα ένας εσωτερικός "πόλεμος ανακοινώσεων", με αντικρουόμενες τοποθετήσεις αναφορικά με την καταστατικότητα αλλά και ενδεχόμενη αναβολή του Συνεδρίου, στο πλαίσιο της γενικότερης αμφισβήτησης των διαδικασιών.

Ειδικότερα, η αντιπαράθεση είχε ενταθεί εκ νέου μετά από μια ανακοίνωση που εκδόθηκε με την σφραγίδα της Ομοσπονδίας, την οποία υπέγραφαν οι διαφωνούντες της Διοικούσας Επιτροπής (Δημήτρης Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης, Δήμος Σιώκης), όπως επίσης και ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου με τον επίτιμο πρόεδρο, Βασίλειο Σταθάκο, που "γνωστοποιούσε" την ακύρωση του Συνεδρίου και προειδοποιούσε πως τυχόν πραγματοποίησή του θα ήταν άκυρη και θα κινούταν ενάντια στο καταστατικό.

Ο Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής, Τιμολέων Κακούρος, καταδίκασε και αντέκρουσε την ανακοίνωση αυτή, τονίζοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλέψεις του καταστατικού, και προχώρησε στην ανάδειξη του προεδρείου του Συνεδρίου, το οποίο συγκροτήθηκε με τον Γεώργιο Γεωργόπουλο ως πρόεδρο και τον Απόστολο Τομόπουλο με την Σπυριδούλα Τσουκαλά να συνεπικουρούν.

Παρών από την Διοικούσα Επιτροπή ήταν και ο Νίκος Βέλλιος, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεισφέρουν προκειμένου να επανέλθει η Ομοσπονδία στην ομαλότητα.

Ένταση με τον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου

Αρχικά, η διαδικασία ξεκίνησε με τον απολογισμό της Εξελεγκτικής Επιτροπής, τον οποίο παρουσίασε, ενώπιον του Συνεδρίου, ο πρόεδρος Σπύρος Πυργιώτης, αναφορικά με το διάστημα από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2021.

Ο κ. Πυργιώτης αρχικά παραδέχθηκε πως αντιμετώπισε προβλήματα με την συγκέντρωση των παραστατικών, τονίζοντας, ωστόσο, πως με την συνεισφορά στελεχών της Ομοσπονδίας βρέθηκαν και καταχωρήθηκαν, με τα τελευταία εξ αυτών να καταχωρούνται στις 3 Ιουνίου.  Στην συνέχεια, εξαπέλυσε βέλη εναντίον του απερχόμενου προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της Επιτροπής.

“Το έργο μας δυσκόλεψε αρχικά ο πρώην πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου,ο οποίος εντελώς παράτυπα, έκανε παρεμβάσεις στην Επιτροπή.  Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απειλεί με ποινικές ευθύνες και αμφισβήτησε την κανονικότητα της Επιτροπής”, είπε ο κ. Πυργιώτης, υποστηρίζοντας πως ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου τον θεωρεί ως “μη κανονικό πρόεδρο” κατηγορώντας τον πως ανέλαβε αντικαταστατικά τα καθήκοντα που αντιστοιχούσαν σε ένα άλλο μέλος της Επιτροπής, τον Κωνσταντίνο Τσιούρη, ο οποίος διευκρίνισε πως ήταν ο ίδιος αυτός που δεν δέχτηκε την προεδρία.

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν στην αίθουσα κατέφτασαν τόσο ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, όσο και ο Δημήτρης Καλαμαράς.  Ο κ. Μεϊμάρογλου αμφισβήτησε την καταστατικότητα της διαδικασίας και ζήτησε να λάβει τον λόγο, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, εφόσον δεν υπέγραφε την παρουσία του.  Από την πλευρά του, ο Πέτρος Γαλάτουλας στηλίτευσε την στάση τόσο του κ. Μεϊμάρογλου, όσο και του κ. Καλαμαρά, τους οποίους κατηγόρησε για ανεπαρκή γνώση του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εν τέλει, ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου αποχώρησε εκνευρισμένος, ενώ ο Δημήτρης Καλαμαράς παρέμεινε στην αίθουσα, επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από την δική του πλευρά, ενώ επέμεινε να εκφράζει ερωτηματικά για την διαδικασία συγκρότησης και το περιεχόμενο του απολογισμού της Εξελεγκτικής Επιτροπής, τονίζοντας μάλιστα πως “συγκεκριμένα παραστατικά βρέθηκαν, μετά από χρόνια, την τελευταία στιγμή".  Σχετικά με την προεδρία του Σπύρου Πυργιώτη, ανέφερε πως οι ενστάσεις του κ. Μεϊμάρογλου προέκυπταν από τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης.

Κατόπιν τούτου, ο απολογισμός της Εξελεγκτικής Επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα.

Πρόταση μομφής

Αναφορικά με την Πειθαρχική Επιτροπή, το Συνέδριο εξέλεξε τους Νίκο Μπάρδη και Διονύση Πυλαρινό, οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν τα σχετικά καθήκοντα.  Υπόψη της Πειθαρχικής Επιτροπής αναμένεται να τεθεί η πρόταση μομφής εναντίον του Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, η οποία κατατέθηκε αρχικά από τον Δημήτρη Φιλιππίδη και υποστηρίχθηκε (“δευτερώθηκε”) από την πλευρά της Άννας Νότη.

Η πρώτη πράξη του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ αναμενόταν ο ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής την Κυριακή.

Ο “Εθνικός Κήρυκας” (“Ε.Κ.”) είχε επικοινωνήσει με τον κ. Μεϊμάρογλου αμέσως μετά την ανακοίνωση για ακύρωση του Συνεδρίου, που είχε συνυπογράψει, προκειμένου να παρει θέση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε χαρακτηρίσει “αντικαταστατικές” τις ενέργειες των στελεχών της Ομοσπονδίας που προώθησαν τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της 16ης Μαΐου και του Συνεδρίου, εκφράζοντας υποψίες ότι επιθυμούσαν να επισπεύσουν καταστάσεις προκειμένου να αποφευχθεί ένας πιο ενδελεχής έλεγχος, “φωτογραφίζοντας” την Παρέλαση του 2019.

Πάντως, κατά την πρώτη ημέρα ψηφίστηκε και προϋπολογισμός για δικαστικά έξοδα της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση που υπάρξει προσφυγή στην Δικαιοσύνη για τις διαδικασίες που προαναφέρθηκαν.  Διευκρινίστηκε, δε, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν την Ομοσπονδία ως όργανο και όχι προσωπικές υποθέσεις μεταξύ μελών της.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου