Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ανοδικά δολάριο και futures της Wall Street

  Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021


Τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή ανακοινώνονται την Πέμπτη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της Fed

Μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street, οι επενδυτές φαίνεται να κάνουν ένα βήμα πίσω περιμένοντας να δουν τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού, γεγονός που ήδη αντανακλάται στην αγορά συναλλάγματος, στα ομόλογα και βέβαια στα futures.

Αναφορικά με το δολάριο, το αμερικανικό νόμισμα δείχνει να σταθεροποιείται μετά τις πιέσεις που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα στον απόηχο των στοιχείων της έκθεσης για την απασχόληση. Σήμερα μάλιστα ο δείκτης δολαρίου έναντι του καλαθιού των έξι έτερων βασικών νομισμάτων βρίσκεται στα 90,136, με άνοδο ύψους 0,2% από το χαμηλό τεσσάρων μηνών που είχε «πιάσει» τον περασμένο μήνα, στα 89,533.

Κυρίαρχο στοιχείο στην αμερικανική αγορά που θα επηρεάσει τα πάντα είναι τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που, είτε θα αναζωπυρώσουν είτε θα καταλαγιάσουν την ανησυχία των επενδυτών για την αντίδραση της Fed και την πιθανή πρόωρη έναρξη του tapering. Τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή ανακοινώνονται την Πέμπτη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Χθες, ο δείκτης των blue-chip βρέθηκε πρόσκαιρα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, πριν υποχωρήσει τελικά κλείνοντας με οριακή κάμψη 0,2%. Σήμερα τα futures του Dow είναι ελαφρά ανεβασμένα κατά 15 μονάδες, όπως επίσης και του S&P 500 κατά 11 μονάδες, αν και ο τεχνολογικός κλάδος εξακολουθεί να παρουσιάσει την ισχυρότερη δυναμική με τα futures του Nasdaq να κερδίζουν 86 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πτωτικά στο 1,51%, έχοντας καλύψει τις σημαντικότερες απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, όπως και τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως, αντιδρώντας έτσι στο παγκόσμιο μπλακάουτ που «έριξε» για μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλα ειδησεογραφικά sites, κυβερνητικές αλλά και εμπορικές ιστοσελίδες και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου