Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Αρνητικός αντίκτυπος στην τουρκική λίρα

  Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Νεόφυτος Κυριάκου

Αssociated Press

(AP Photo/Lefteris Pitarakis, FILE)

Το ότι δεν πήγε καλά η περιβόητη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνει και η… πτώση της τουρκικής λίρας την επόμενη μέρα!

Η τοποθέτηση, για παράδειγμα, του Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν μετακινείται ούτε κατ' ελάχιστον από τη θέση της για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 το οποίο θεωρείται «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ, λειτούργησε αποτρεπτικά για άμεση πρόοδο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Αυτό διαφαίνεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για απτή πρόοδο στα ζητήματα των διμερών σχέσεων.

Οι αρνητικές εξελίξεις έριξαν και το τουρκικό νόμισμα που υποχωρούσε κατά 1,2%, στις 8,5678 λίρες ανά δολάριο, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη. Την προηγούμενη εβδομάδα, η τουρκική λίρα είχε πάρει τα επάνω της σημειώνοντας ένα ράλι ανόδου πάνω από το 3%, το μεγαλύτερο μεταξύ των νομισμάτων των αναπτυσσόμενων χωρών, στη βάση της αισιοδοξίας ότι οι συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν θα οδηγούσε σε ύφεση των εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

Οι εξελίξεις, βέβαια, δεν θα περιοριστούν στην υποτίμηση της λίρας αλλά και του ίδιου του Ερντογάν, γιατί όλα αυτά τα αρνητικά είναι απότοκο της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του…

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου