Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Μέτωπο Ε.Ε. – ΗΠΑ για διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού

  Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια νέα έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, ύστερα από τις αντικρουόμενες μελέτες για την προέλευσή του

metopo-e-e-ipa-gia-diereynisi-tis-proeleysis-toy-koronoioy-561393016

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια νέα έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, ύστερα από τις αντικρουόμενες μελέτες για την προέλευσή του, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

Σε προσχέδιο δήλωσης που οι δύο πλευρές ελπίζουν να υιοθετήσουν αργότερα μέσα στον μήνα, «ζητούν να υπάρξει πρόοδος για μια διαφανή, βασισμένη σε αποδείξεις και υπό την ηγεσία ειδικών του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έρευνα για την προέλευση της COVID-19, η οποία θα είναι ελεύθερη από κάθε είδους παρεμβάσεις».

Οι ΗΠΑ ανήκουν στις -πολλές- χώρες που έχουν ζητήσει από την Κίνα να είναι πιο διαφανής με τα δεδομένα της και να επιτρέψει μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτά, σε μια στιγμή που τα ερωτηματικά κατά πόσον το ξέσπασμα του κορωνοϊού ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος στη Γουχάν, μεταδόθηκε στον άνθρωπο από την άγρια πανίδα ή προκλήθηκε από κάτι άλλο, συνεχίζουν να υφίστανται.

Μια νέα έρευνα, σημειώνει το Bloomberg, ενέχει τον κίνδυνο να πυροδοτήσει νέες εντάσεις με την Κίνα, η οποία έχει απορρίψει το σενάριο της διαρροής από εργαστήριο και έχει αποκρούσει διεθνείς προσπάθειες για περαιτέρω εξέταση της πηγής του ιού.

Μελέτη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας νωρίτερα μέσα στο έτος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πιθανότερη προέλευση του κορωνοϊού ήταν φυσική, ζητούσε όμως και περαιτέρω έρευνες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φάουτσι: Ισως δεν μάθουμε ποτέ την προέλευση του κορωνοϊού

Άτομο σε γνώση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των Ευρωπαίων διπλωματών που προετοιμάζουν τη συνάντηση, είπε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν τη στήριξη της Ε.Ε. στη διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείο για κάποιο σχόλιο.

Η κοινή δήλωση Ε.Ε. – ΗΠΑ αποτελεί μέχρι στιγμής προσχέδιο και θα μπορούσε να αλλάξει έως ότου οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες συναντηθούν στις 15 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Το έγγραφο επίσης λέει ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού με σκοπό την ανάπτυξη και χρήση ευέλικτων και ανεξάρτητων μέσων για τη διερεύνηση τέτοιων επιδημικών φαινομένων στο μέλλον.

Η Ε.Ε. ρισκάρει να εξαγριώσει την Κίνα, δίνοντας τη στήριξή της στη μελέτη που έχει ζητήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου, ΗΠΑ και Ε.Ε. δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον μηχανισμό Covax ώστε να ενισχυθεί ο εμβολιασμός στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα ενθαρρύνουν περισσότερες διανομές, ώστε να καταστήσουν διαθέσιμες δύο δισ. δόσεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο έως το τέλος του 2021.

Με πληροφορίες από Blooomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου