Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ιράν: Βυθίστηκε το μεγαλύτερο πλοίο του πολεμικού ναυτικού μετά από φωτιά

Πέμπτη, 3 Ιουνίου, 2021

Βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή στον Κόλπο του Ομάν.

WANA NEWS AGENCY VIA VIA REUTERS

Το μεγαλύτερο πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, Καργκ, βυθίστηκε την Τετάρτη μετά από πυρκαγιά στον Κόλπο του Ομάν, αλλά το πλήρωμαδιασώθηκε με ασφάλεια, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν δόθηκε περαιτέρω εξήγηση για το νέο περίεργο περιστατικό σε μια περιοχή ευαίσθητων πλωτών οδών, όπου υπήρξαν καταγγελίες για επιθέσεις σε πλοία που ανήκουν στους δύο άσπονδους εχθρούς, το Ιράν και το Ισραήλ.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο πλοίο με την υψηλότερη χωρητικότητα του Ιράν ξεκίνησε περίπου στις 2:25 π.μ. την Τετάρτη (τοπική ώρα) κοντά στο λιμάνι Γιάσκ, όπου ήταν σε εκπαιδευτική αποστολή.

Ο Κόλπος του Ομάν συνδέεται με το στενό του Ορμούζ, όπου περνά το ένα πέμπτο του πετρελαίου παγκοσμίως.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν για ώρες, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, με όλο το πλήρωμα να απομακρύνεται με ασφάλεια.

«Oλες οι προσπάθειες για τη σωτηρία του πλοίου ήταν ανεπιτυχείς και βυθίστηκε», ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Τον Απρίλιο, το Ιράν ισχυρίστηκε ότι ένα από τα πλοία του, το Saviz, είχε γίνει στόχος στην Ερυθρά Θάλασσα , μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση με νάρκες.

Αυτό συνέβη αφότου το Ισραήλ και το Ιράν κατηγόρησαν το ένα το άλλο για μια σειρά επιθέσεων σε φορτηγά πλοία από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Ιράν αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979 που ανέτρεψε τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Σαχ. Το Ισραήλ, από την άλλη, θεωρεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ως απειλή για την ύπαρξή του.

ANADOLU AGENCY VIA ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Τα συμβάντα αυτά έχουν αυξηθεί από τότε που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ο οποίος έχει δεσμευθεί να επανέλθει η χώρα του στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν του 2015 μαζί με άλλες έξι παγκόσμιες δυνάμεις (σ.σ. εγκαταλείφθηκε από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ σε μια κίνηση που χαιρέτισε το Ισραήλ), με την προϋπόθεση ότι η Τεχεράνη θα συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου