Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Βουλή: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ – Επίθεση Κεγκέρογλου σε Ραγκούση-Ξενογιαννακοπούλου

 Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά των κομμάτων πυροδότησε έναν… περίπου εμφύλιο, αφού τον «πόλεμο» κήρυξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ, κατά των πρώην υπουργών και γραμματέων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Αιτία: τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Βουλή: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ – Επίθεση Κεγκέρογλου σε Ραγκούση-Ξενογιαννακοπούλου | tovima.gr

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά των κομμάτων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημείο τριβής, τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και οι προσωπικές αναφορές του κ. Κεγκέρογλου στους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ – και νυν βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ – Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Το Κίνημα Αλλαγής, όχι μόνο δεν απεμπολεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις έχει αναλάβει. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο του πολιτικού σχήματος με το οποίο κατήλθαμε στις προηγούμενες εκλογές, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, και που με βάση αυτό, έχουμε τη χρηματοδότηση από το κράτος, το σύνολο του ποσού, από την κρατική ενίσχυση που κατευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, πηγαίνει έναντι των δανειακών οφειλών μας», είπε ο κ. Κεγκέρογλου και τόνισε: «Αυτό δείχνει και αποδεικνύει την πολιτική μας βούληση, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο παρελθόν»

Κεγκέρογλου: Ραγκούσης-Ξενογιαννακοπούλου, οι γραμματείς υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά, όμως, αλλά προσέθεσε χαρακτηριστικά:

«Επειδή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάει μόνο για την υποχρέωση των κομμάτων, αλλά και για την υποχρέωση των βουλευτών – εμείς οι βουλευτές, ούτως ή άλλως, συμμετέχουμε στα οικονομικά του Κινήματος Αλλαγής, σε αντιστάθμισμα της κρατικής χρηματοδότησης που πηγαίνει έναντι των δανείων – όμως, οι περισσότεροι βουλευτές του σήμερα, του ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν σχέση με την περίοδο που ελήφθησαν τα δάνεια.

Σοβαρά τώρα, είδα την πρόταση νόμου. Και είδα να την υπογράφει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου; Ο κ. Ραγκούσης; Οι δύο γραμματείς της περιόδου υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ; Και λέει η κ. Ξενογιαννακοπούλου ότι ‘για τα δικά μου λάθη, της περιόδου μου και του κ. Ραγκούση’, θα πληρώσει ο Μουλκιώτης, ο Πάνας, ο Πουλάς, ο Φραγγίδης. Όλοι όσοι δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη την περίοδο. Σοβαρά;

Πού είναι η ηθική σας, κυρία Ξενογιαννακοπούλου, προσωπικά; Σοβαρά κυρία Ξενογιαννακοπούλου; Σοβαρά; Και βέβαια, να πληρώσουν όλοι όσοι απέκτησαν όνομα με το ΠΑΣΟΚ και μετά το πούλησαν δεξιά και αριστερά. Έχουμε, εκτός του κ. Ραγκούση, την κ. Ξενογιαννακοπούλου, έχουμε Κουρουμπλή, Μωραΐτη, Τζάκρη, Σπίρτζη. Αλλά και αυτός που κατέβηκε από το βήμα, ο κ. Παπαηλιού, απέκτησε όνομα ως γενικός γραμματέας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σοβαρά; Υπογράφετε τέτοια πρόταση; Ο Σίμος Κεδίκογλου, που αγκαλιάσατε τελευταία, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύεται και από τη χρεωστική καρτέλα. Τον συνοδεύει τα χρέος που του αναλογεί!

Και βέβαια, έχουμε και τους αντίστοιχους από τη Νέα Δημοκρατία, για να μην ξεχνιόμαστε. Χρυσοχοΐδης και λοιπούς. Αλλά και ο Οικονόμου, έφυγε, λέει από το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει μνημόνια. Και από τότε έχει ψηφίσει τέσσερα-πέντε! Έχει πάρει φόρα! Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι μια καλύτερη μέρα και αυτή δεν μπορεί να έρθει, αν δεν σταματήσει η υποχώρηση της πολιτικής στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και στις σκοπιμότητες. Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει τον αγώνα, για τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες».

Ξενογιαννακοπούλου: Οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε ευθύνη για τα οικονομικά

Τα όσα είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο κ. Κεγκέρογλου συνηθίζει να μιλάει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Εγώ δεν θα μιλήσω με αυτό τον τρόπο και δεν έχω μιλήσει ποτέ ούτε για συναδέλφους, ούτε για πρώην συντρόφους

Δύο πράγματα όμως, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν είχαμε ποτέ ευθύνη για τα οικονομικά και το ξέρει ο κ. Κεγκέρογλου. Δημιουργεί απλώς εντυπώσεις και το ξέρει πάρα πολύ καλά.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο επί αυτού και δεν συνηθίζω να μιλάω αρνητικά για ένα κόμμα που, στο κάτω-κάτω, το υπηρέτησα από 17 χρονών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Και κατέληξε: «Διαγράφηκα και έφυγα από το ΠΑΣΟΚ το 2012, και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο που μιλάμε σήμερα για το εργασιακό νομοσχέδιο. Παραιτήθηκα από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τα ευρωπαϊκά θέματα, επειδή διαφώνησα με το δεύτερο μνημόνιο. Άρα, δεν ανέχομαι από κανέναν να κάνει κριτική στην πολιτική μου πορεία.

Διαγράφτηκα. Έφυγα έξι χρόνια από την πολιτική, δεν είμαι γυρολόγος και πήγα το 2018 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συστρατεύθηκα, επειδή πιστεύω ακριβώς ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία, αυτή τη στιγμή, δημιουργείται μια ελπίδα προοδευτική για τη χώρα. Όλα τα άλλα, τα επιστρέφω στον κ. Κεγκέρογλου».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου