Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Τρεις Αιγύπτιοι έφτιαξαν το πρώτο αυτοκίνητο που τρέχει πάνω στο νερό

  Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Εχουν ήδη κατασκευάσει 12 τέτοια οχήματα κι έχουν πολλές παραγγελίες για περισσότερα.

HUFFPOST GR

Οι τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος τις όμορφες παραλίες στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επιπλέον αξιοθέατο: ένα όχημα σε σχήμα αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να τρέχει πάνω στο νερό.

Κατασκευασμένο από τρεις Αιγύπτιους φίλους, το όχημα δημιουργήθηκε με τοπικά υλικά και τοπικούς τεχνίτες, εκτός από τη μηχανή του, η οποία ήρθε από την Ιαπωνία.

Οι τρεις φίλοι έχουν ήδη κατασκευάσει 12 τέτοια οχήματα κι έχουν πολλές παραγγελίες για περισσότερα.

″Μόλις προβλήθηκε το πρώτο βίντεο για το όχημα, έλαβα αμέσως παραγγελίες” λέει ο Καρίμ Αμίν, ένας από τους εφευρέτες και σχεδιαστές του. ”Το πρώτο μέρος στο οποίο εμφανίστηκε, ήταν η παραθαλάσσια πόλη Μάρσα Ματρούχ. Μετά πήγε στην βόρεια ακτή και, θεού θέλοντος, θα επεκταθούμε στην Ερυθρά Θάλασσα και εκτός Αιγύπτου...”

Η παραγωγή του κάθε οχήματος διαρκεί τρεις εβδομάδες και οι τιμές αρχίζουν από 16.000 ευρώ (300.000 Αιγυπτιακές λίρες) και φτάνουν μέχρι 37.500 ευρώ (700.000 Αιγυπτιακές λίρες).

Ο Αμίν και οι φίλοι του σχεδιάζουν και νέα αμφίβια μοντέλα του οχήματος, τα οποία θα μπορούν να κινηθούν και στην ξηρά. Επίσης, στοχεύουν να αρχίσουν σύντομα και τις εξαγωγές στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου