Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ο Ηλείος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Παρασκευή, 4 Ιουνίου, 2021

Ο Ηλείος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, ο οποίος κατάγεται από τον οικισμό Σιμίζα του Δήμου Πηνειού, αναλαμβάνει νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σήμερα το απόγευμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Αλέξιος Κουρτέσης προσλαμβάνεται στην ανωτέρω θέση με τον βαθμό του Αστυνόμου Β’.

Με τη νέα του τοποθέτηση ο π. Αλέξιος έρχεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος από τη συγκεκριμένη θέση καθοδήγησε πνευματικά τους Έλληνες αστυνομικούς για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας είναι ένας δραστήριος κληρικός που έως και σήμερα διακονούσε στην ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας. Μάλιστα υπήρξε και αρχιδιάκονος αυτής για πέντε ολόκληρα χρόνια αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία κοντά στον οικείο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Να αναφερθεί ότι η πρώτη οργανική θέση που συστάθηκε επίσημα για ιερέα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν το 1944. Από τότε έως και σήμερα σπουδαίες ήταν οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ώστε να παραμένουν θωρακισμένοι πνευματικά οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους.

Πηγή: orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου