Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Αρση περιορισμών από την Ε.Ε. για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ

Επιμέλεια: Χ. Αθανασάτος  

Ευρωκίνηση

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ". (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οριστική είναι η συμφωνία των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους Αμερικανούς υπηκόους, οριστικοποιώντας το γενικό άνοιγμα των συνόρων από την πλευρά της Ευρώπης, κάτι λιγότερο από 500 μέρες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την επιβολή των αυστηρών μέτρων στις μετακινήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένα κράτη, όπως η Ελλάδα, είχαν συμπεριλάβει τις ΗΠΑ στην «λευκή λίστα» αρκετά νωρίτερα, δεν είχε ληφθεί, μέχρι την Τετάρτη, μια κεντρική απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι Αμερικανοί υπήκοοι διευκολύνονται στα ταξίδια τους στις χώρες της Ε.Ε., καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε καραντίνα ή, κατά περίπτωση, σε αρνητικό τεστ, εφόσον είναι εμβολιασμένοι, ανάλογα πάντα και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Παρ’ όλα αυτά, όπως διευκρινίζει το «Reuters», η κοινή απόφαση των 27 χωρών-μελών δεν εμποδίζει κάποια μεμονωμένη χώρα της Ε.Ε. να διατηρήσει, για λόγους που θα θεωρήσει σημαντικούς, ορισμένους από τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα ή τουλάχιστον να προχωρήσει στον περιορισμό τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στην σχετική λίστα, μαζί με τις ΗΠΑ, προστέθηκαν η Αλβανία, ο Λίβανος, η Βόρεια Μακεδονία, η Σερβία και η Ταϊβάν, ενώ υπήρχαν ήδη η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και η Ταϋλάνδη.

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση για τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, η χαλάρωση των περιορισμών για τα μη αναγκαία ταξίδια των Αμερικανών υπηκόων στην Ευρώπη δεν σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την μεταβολή του καθεστώτος για την αντίθετη διαδρομή. Ολα αυτά καθώς, όπως είχε αναφέρει και προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), με πληροφορίες από το «Reuters», ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να μην βιάζεται να πάρει σχετικές αποφάσεις, παρά το γεγονός ότι πιέσεις είναι μεγάλες, τόσο για τις χώρες της Ε.Ε. όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο ίδιο ρεπορτάζ είχε αναφερθεί πως έχουν συσταθεί αντίστοιχες ομάδες εργασίας, οι οποίες θα διερευνήσουν ξεχωριστά τα δεδομένα για κάθε γεωγραφική περιοχή (Ε.Ε., Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό και Καναδάς).

Σύμφωνα με το «Reuters», το τοπίο αναφορικά με Μεξικό και Καναδά δεν φαίνεται να αλλάζει, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι οι περιορισμοί στα μη αναγκαία ταξίδια να επεκταθούν και μετά την 21η Ιουνίου, όταν και λήγουν αυτά που βρίσκονται σε ισχύ.

Αντίθετα, για την Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, με το καλύτερο δυνατό σενάριο να θεωρείται, παρά τις πιέσεις για νωρίτερα, το χρονικό διάστημα κοντά στην 4η Ιουλίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου