Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Γ. Στύλιος: Τι είπε για τα γραφεία κτηματογράφησης σε Πύργο και Αμαλιάδα

 Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Παυλόπουλος και  Παναγιώτης  Πεντάζος

“Ανεβάζουμε ταχύτητα, επιταχύνουμε την κτηματογράφηση προσελκύοντας επενδύσεις και στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα”, τόνισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του κτηματολογικού γραφείου του Πύργου χθες το πρωί.

ο Υφυπουργός έφθασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου καθηγητή Δημήτρης Σταθάκης και τον Υποδέχθηκαν οι Βουλευτές Ηλείας της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειαρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και η προϊσταμένη του υποκαταστήματος Σοφία Κωστοπούλου.

“Εγκαινιάζουμε σήμερα το 21 υποκατάστημα κτηματολογικού γραφείου. Έχουμε μέχρι τώρα ανοίξει οχτώ κτηματολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα και προχωρούμε για να δημιουργήσουμε 75 υποκαταστήματα και 17 κτηματολογικά γραφεία Οι πολίτες πλέον θα έχουν στην διάθεση τους νέες φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες μειώνοντας την ταλαιπωρία κερδίζοντας χρήματα και καλύτερη εξυπηρέτηση”, επεσήμανε κάνοντας αναφορά στις δυνατότητες του υποκαταστήματος Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδος σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την ξενάγηση του στους χώρους που στεγάζεται.

Γ. Στύλιος “Εργαλείο αναπτυξιακό”

Στο νέο Υποκαταστήματα, παρέχονται στους πολίτες και τους επαγγελματίες, όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων, καταχώριση πράξεων, τήρηση βιβλίων ενεχύρου, τήρηση των σχετικών αρχείων και άλλα που είναι σύμφωνα με ενιαίους κανόνες και πρότυπα και με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την ασφάλεια των συναλλαγών, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

“Το κτηματολόγιο είναι ένα εργαλείο χρήσιμο, αναπτυξιακό που εκσυγχρονίζει την χώρα μας. Με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη αυτή την εβδομάδα τη Δευτέρα παρουσιάσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο νέες θεσμικές παρεμβάσεις, ένα νέο νόμο για το κτηματολόγιο, για να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κτηματολόγιο στην χώρα μας που θα μας πάει βήματα μπροστά έτσι όπως μας αξίζει. Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο απλοποιούμε και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες κτηματογράφησης, προχωρούμε σε αναδιοργάνωση του φορέα, ώστε να καταστεί το κτηματολόγιο λειτουργικό για τους πολίτες και τα στελέχη του.

Μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες, να διευκολύνουμε τους επαγγελματίες, οι οποίο πλέον θα μπορούν 24 ώρες, εφτά ημέρες την εβδομάδα από οπουδήποτε βρίσκονται με το τάμπλετ, το κινητό τον υπολογιστή να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του κτηματολογίου. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου και όλα τα στελέχη το φορέα που εργάστηκαν, για να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα. Εύχομαι καλή θητεία στην Αναπληρώτρια Προϊσταμένη και τα λοιπά στελέχη του Υποκαταστήματος Πύργου”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Στύλιος.

Αναζήτηση νέου κτιρίου

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που έχει με τους Βουλευτές εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τέθηκε το ζήτημα της αναγκαιότητας ανεύρεσης νέου κτηρίου. Τόσο από τον Βουλευτή τον κ Νικολακόπουλο, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρη Δημητρουλόπουλο.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ Στύλιος τόνισε ότι “ο φορέας το Κτηματολόγιο έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την μετεγκατάσταση του νέου κτηματολογικού γραφείου σε νέο κτίριο. Είναι σε εξέλιξη και αναμένουμε τα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα”. Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε σχέση με την καταγραφή της περιουσίας του Δήμου στο κτηματολόγιο.

Δημήτρης Σταθάκης Πρόεδρος Ελληνικού Κτηματολογίου “Το κτηματολόγιο ολοκληρώνεται και στη Δυτική Ελλάδα”

“Το κτηματολόγιο στην οριστική του δομή ολοκληρώνεται και στη Δυτική Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες θα βιώσουν ένα πολύ ανώτερο επίπεδο εξυπηρέτησης στις συναλλαγές τους με τα ακίνητα. Θέλω να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την καθοριστική συμβολή του και θέλω να ευχαριστήσω και το προσωπικό του κτηματολογίου αλλά και όλους τους φορείς, γιατί το κτηματολόγιο όπως είπαμε είναι μία συλλογική προσπάθεια.

Τώρα είναι δύο υποθηκοφυλακεία που καταργούνται στο νομό και απομένουν αλλά δέκα και όπως είναι φυσικό θα μπουν όλα στο Υποκατάστημα Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδος.

Σε επίπεδο Ελλάδος η κτηματογράφηση έχει φθάσει πάνω από 80% και με τις νέες συμβάσεις που θα προχωρήσουν τώρα το καλοκαίρι που είναι τέσσερις θα προσεγγίσουμε το 90% στο τέλος του χρόνου.

Για την Αμαλιάδα

Στην Αμαλιάδα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε τόσο το Κτηματολογικό Γραφείο όσο και το υποθηκοφυλακείο που το προσεχές διάστημα θα αντικατασταθεί απο το Υποκατάστημα της Αμαλιάδος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδος… “Στην Αμαλιάδα έχουμε ένα γραφείο το οποίο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, ως υποκατάστημα και εκεί όπως και εδώ στον Πύργο, θα συγχωνευθούν τα υποθηκοφυλακεία Αμαλιάδος, Γαστούνης και Λεχαινών. Έχουμε προγραμματίσει να βρούμε νέο κτίριο για να στεγαστεί το υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου. Δεν έχει βγει ακόμα η προκήρυξη για το κτίριο άλλα το είναι στον προγραμματισμό μας να κάνουμε μίσθωση νέου κτηρίου”, τόνισε ο κ Στύλιος.

Αναβαθμίζεται το Γραφείο Κτηματογράφησης Αμαλιάδας

Το Γραφείο Κτηματογράφησης της Αμαλιάδας θα περάσει στον φορέα που δημιουργείται, με ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ ακολουθεί η Κτηματογράφηση και των υπόλοιπων περιοχών της πεδινής Ηλείας» δήλωσε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, κ. Γεώργιος Στύλιος.

Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ κ Ανδρέα Νικολακόπουλο, επισκέφτηκε κατά σειρά, τα γραφεία του Κτηματολογίου και του Υποθηκοφυλακίου της Αμαλιάδας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνη Πατρινό τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάση Θεοδόση και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ.

Ο κ. Στύλιος είχε μια λεπτομερή ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τους υπηρεσίες και μιλώντας στους παρευρισκόμενος δήλωσε πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των Υποθηκοφυλακείων και την επίσπευση της διαδικασίας της κτηματογράφησης είναι έντονο.

ΠΑΤΡΙΣ

Όπως επεσήμανε στόχος είναι η επίσπευση της διαδικασίας της Κτηματογράφησης κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, με το 90% να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023. Ο κ Στύλιος είπε πως με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αρχίσει να υλοποιείται περίπου από τα τέλη Αυγούστου – Σεπτεμβρίου και σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα υπάρξει στελέχωση με άτομα (νομικούς) που γνωρίζουν τις διαδικασίες της κτηματογράφησης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να «κλείσει» αυτή η «ανοιχτή πληγή και να περάσουμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Ο κ. Πατρινός ευχαρίστησε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον που έδειξε για το γραφείο της Αμαλιάδας, τονίζοντας πως «μια τόσο σημαντική υπηρεσία με αυξημένα καθήκοντα παραμένει και αναβαθμίζει την πόλη.

Ο Δήμος Ήλιδας με τη σειρά του θα κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει εμπράκτως τη λειτουργία του νέου γραφείου».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου