Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Σε τροχιά εκλογών η Ομοσπονδία της Νάς Υόρκης - Εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή

 Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 

Εθνικός Κήρυξ

Αναδείχθηκαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, η οποία οδεύει πλέον σε εκλογές (Φωτογραφία: Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πριν από το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά την ανάδειξη των πέντε μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει τα διαδικαστικά μέχρι να αναδειχθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην δεύτερη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, η οποία κύλησε σε σαφώς πιο ήρεμο κλίμα σε σχέση με την πρώτη, ο Δημήτρης Α. Γωνιάς αναδείχθηκε πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία συγκροτείται ακόμη από τους Αναστάσιο Καραγκούνη στην θέση του Αντιπροέδρου και τους Γιάννη Καραπετρίδη, Γιώργο Χρυσομαλλίδη και Κώστα Μαλκάκη, ως μέλη.  Άπαντες ήταν παρόντες, εκτός από τον κ. Μαλκάκη, η υποψηφιότητα του οποίου προωθήθηκε μέσω επιστολής.

“Έχουμε ανάγκη να γίνουν εκλογές και να γίνει μια καινούργια αρχή και ένα καλύτερο μέλλον για την Ομοσπονδία.  Θα είναι για το καλό όλων μας..  Η κατάσταση αυτή με έχει στεναχωρήσει.  Όσα έγιναν θα πρέπει να σταματήσουν.  Προχωράμε μπροστά”, δήλωσε ο κ. Γωνιάς, ο οποίος δεσμεύτηκε πως πλέον “ξεκινάμε δουλειά για να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Εθνικού Κήρυκα” (“Ε.Κ.”), η Εφορευτική Επιτροπή αναμενόταν να πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να επιλεγεί η ημερομηνία των εκλογών.  Το πιθανότερο σενάριο είναι η ημέρα των εκλογών να οριστεί είτε μέσα στο προτελευταίο (19 - 20), είτε το τελευταίο (26 - 27) Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, καθώς υπερίσχυσε η άποψη πως, τεχνικά, η Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμη νωρίτερα.

“Να είναι ακριβοδίκαιοι και να λάμψει η αλήθεια και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των υποψηφίων”, προέτρεψε τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ο προεδρεύων του Συνεδρίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Επιπλέον, το Συνέδριο αποφάσισε να αναθέσει τα καθήκοντα του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας αποκλειστικά στο Γιώργο Ραζή, ανακοινώνοντας, παράλληλα, πως παύεται οποιαδήποτε συνεργασία με τον Τάσο Παρδάλη, ο οποίος τονίστηκε ότι θα ενημερωθεί εγγράφως για την απόφαση αυτή.

Τέλος, ο Διονύσης Πυλαρινός αναδείχθηκε πρόεδρος στην Επιτροπή Διαφάνειας.

Οι υποψήφιοι των εκλογών

Με την Ομοσπονδία να εισέρχεται, πλέον, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, η Εφορευτική Επιτροπή συγκέντρωσε και επικύρωσε τις προτάσεις για τις υποψηφιότητες.

Βάσει αυτής της διαδικασίας, προτάθηκαν και δευτερώθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι: Δημήτρης Φιλιππίδης, Κώστας Τσούκαλης, Γεώργιος Σερέτης, Παύλος Κοτρώνης, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, Γιώργος Ξερακιάς, Κωνσταντίνος Προκόπας, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Βασίλης Πετράτος, Βλάσσης Αναστασίου, Σπύρος Ανδριόπουλος, Βασίλειος Κοβόρος, Νίκος Μπάρδης, Δημήτρης Παλιούρας, Γκρέτα Καματερού, Μαρκ Τσολάκης, Τιμολέων Κακούρος, Κωνσταντίνος Τσιούρης, Πέτρος Γαλάτουλας, Βαγγέλης Κατσαλάζος , Γεώργιος Γεωργόπουλος, Γιάννης Πηγής, Στέφανος Αμανατίδης, Κώστας Καμπέρης, Άννα Νότη, Νομική Καστανά, Σοφία Στρουμπάκη, Απόστολος Τραμπάκουλος, Διονύσης Πυλαρινός, Σπύρος Πυργιώτης, Νίκος Βέλλιος, Γιάννης Σφαιράς, Θόδωρος Ασκινίδης, Ανδρέας Κατσελάνος και Απόστολος Τομόπουλος.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Γιώργος Γεωργόπουλος έδωσε τα κλειδιά στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει πλέον τα περαιτέρω.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου