Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος της Βορείου Μακεδονίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη

 Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Από τη συνάντηση του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου/Οικουμενικό Πατριαρχείο20/6/2021


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι .

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον Πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμα στελέχη της Προεδρίας και τον γενικό πρόξενο της χώρας του στην Πόλη, Άκταν Άγκο, καλωσόρισαν ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Ακολούθως, ο Στέβο Πενταρόφσκι και τα μέλη της αντιπροσωπείας του προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό, και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου στην Έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας. Ο Στέβο Πενταρόφσκι ανέφερε στην απάντησή του ότι είχε βρεθεί και πάλι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συνοδεύοντας τον τότε Πρόεδρο της χώρας του, ως μέλος του επιτελείου του.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Μ. Σύγκελος Ιάκωβος, καθώς και τα μέλη της συνοδείας του Προέδρου.

Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Πρόεδρο, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποχαιρέτισε τον Πρόεδρο, Στέβο Πενταρόφσκι, στα προπύλαια του Πατριαρχείου, κατά την αναχώρησή του από το Φανάρι, και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου