Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Τουρκία: Μυστηριώδης θαλάσσια γλίτσα σκοτώνει τη ζωή στο βυθό

Κυριακή, 6/6, 2021

Με τόσα που ρίχνουν μέσα στη θάλασσα… χαβούζα την έκαναν!

Πού οφείλεται το απόκοσμο φαινόμενο, που έχει προκαλέσει συναγερμό στις περιβαλλοντικές αρχές.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Η Τουρκίαετοιμάζεται να λάβει μέτρα για την προστασία της θάλασσας του Μαρμαρά καθώς μια τεράστια «θαλάσσια γλίτσα» - ή «μύξα» όπως πολλοί τη χαρακτηρίζουν, λόγω της αποκρουστικής υπόστασή της - εξαπλώνεται στα ύδατα από τον Φεβρουάριο, σκοτώνοντας κάθε μορφή ζωής κάτω από το νερό.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κούρουμ δήλωσε ότι ένα σχέδιο δράσης σχετικά με αυτό το φαινόμενο θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου.

Η απόκοσμη γλίτσα στο βυθό είναι αποτέλεσμα της υπερανάπτυξης μικροσκοπικών φυκιών, που ονομάζεται φυτοπλαγκτόν. Το παχύρρευστο στρώμα, που μοιάζει με βλέννα, περιέχει μια ποικιλία μικροοργανισμών και προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας του θαλασσινού νερού λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, της ηρεμίας (ακινησίας) στη θάλασσα και της ρύπανσης.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Η απόρριψη οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων, σε συνδυασμό με τις θαλάσσιες και αλιευτικές δραστηριότητες, επηρεάζουν επίσης τη θάλασσα.

Για να αποφευχθεί το φαινόμενο, τα απόβλητα πρέπει να απορρίπτονται μετά την διύλισή τους - τη διαδικασία αφαίρεσης ακαθαρσιών, ρύπων και προσμείξεων.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES
ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES
ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επτά παράκτιες πόλεις του Μαρμαρά ζουν περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι.

(με πληροφορίες από Anadolu), HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου