Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής

 Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Δώστε & Σώστε...


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν διημείφθησαν τα εξής:

Η Σύνοδος «συζήτησε τη συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών για τη συγκέντρωση δωρεών για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων. Ενώ η εξασφάλιση πόρων πραγματοποιείται γενικά ήδη από την αρχή του έτους, τα συνοδικά μέλη ενημερώθηκαν συγκεκριμένα και για μια εθνική εκστρατεία που θα ξεκινήσει την ‘Ημέρα της Γιορτής του Πατέρα’ (20 Ιουνίου, Κυριακή της Πεντηκοστής), η οποία στόχο έχει να τιμήσει δεόντως τους ευσεβείς κληρικούς της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Προκειμένου να ενισχυθεί η ως άνω πρωτοβουλία, αποφασίστηκε ομόφωνα, κάθε Μητρόπολη να ενημερώσει εγκαίρως κλήρο και λαό και να συγκεντρώσει δωρεές για το σκοπό αυτό.

Ενημερώθηκε για την πρόοδο του ‘Ταμείου Πατριάρχης Βαρθολομαίος’, το οποίο σκοπό έχει την οικονομική ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ήδη έχει συγκεντρώσει δωρεές άνω των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Αποφάσισε ομόφωνα ότι όλες οι Ι. Μητροπόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, θα αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη του Ταμείου αυτού. Το Ιερό Σώμα ευχαρίστως έλαβε γνώση ότι το ίδρυμα ‘Nicholas J. and Anna K. Bouras’ θα προσφέρει μια αντίστοιχη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ισόποση της συνολικής δωρεάς των Ι. Μητροπόλεων, για να ενισχύσει περαιτέρω το ‘Ταμείο Πατριάρχης Βαρθολομαίος’.

Ενημερώθηκε από τον κ. Αργύρη Βασιλείου , Πρόεδρο της ‘Ηγεσίας των 100’ και της ‘Επιτροπής για τους εορτασμούς των εκατό ετών από την ίδρυση της Ι. Αρχιεπισκοπής’ για τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις και προετοιμασίες που πραγματοποιούνται για τον άρτιο σχεδιασμό και συντονισμό των εν λόγων εορταστικών εκδηλώσεων.

Αποφάσισε ότι η πρώτη, μετά την πανδημία, συνεδρία της Ι. Επαρχιακής Συνόδου με τη φυσική παρουσία των μελών της θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη».

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου