Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Για «ελληνικές προκλήσεις» μιλά εκ νέου ο Τσαβούσογλου – Αιχμές κατά Δένδια

  Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταλόγισε στην Ελλάδα προβοκάτσιες και προκλητικές ενέργειες, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για «παραβίαση του μορατόριουμ στο Αιγαίο» από την Αθήνα, πριν στραφεί κατά του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το τουρκικό αφήγημα περί «ελληνικών προκλήσεων» ανέδειξε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή, o επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας καταλόγισε στην Ελλάδα προβοκάτσιες και προκλητικές ενέργειες, ενώ κατηγόρησε και τον Νίκο Δένδια για τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Απευθείας γραμμή Μαξίμου με το Παλάτι

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε: «H Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που φθείρουν το καθεστώς της αποστρατικοποίησης των νησιών. Πρέπει να τερματίσει τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τις προκλητικές ενέργειες. Εγώ γνωρίζω πως τα κάνουν αυτά για να ικανοποιήσουν τον λαό τους, διότι έχουν την πίεση της κοινής γνώμης, σε σχέση και με την αντίστοιχη πίεση που δεχόμαστε εμείς. Αλλά αυτό δεν έχει κάποιο όφελος. Αυτό που επιθυμούμε είναι τον διάλογο που ξεκινήσαμε, να τον μετατρέψουμε σε ξεκάθαρα βήματα». 

Οι αναφορές στον Ν. Δένδια

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ακόμη πως η Ελλάδα παραβιάζει και τις συμφωνίες για μορατόριουμ στο Αιγαίο. «Συνηθίσαμε στις δηλώσεις τους. Πάμε, κάνουμε συνέντευξη τύπου και όλα καλά, αλλά μετά ο φίλος μου Νίκος Δένδιας συνεχίζει και λέει διάφορα από πίσω μου. Αλλά εμείς τα παραβλέπουμε. Για το καλοκαίρι έχουμε μια συμφωνία κυρίων για να μην πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, αλλά βλέπουμε πως η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για άσκηση. Είχαμε επίσης συμφωνία για να μην γίνονται ασκήσεις στις εθνικές γιορτές. Η Ελλάδα παραβίασε και αυτή τη συμφωνία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκ νέου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία συνομίλησε με νέους. Όπως ανέφερε: 

«Ο Δένδιας στην Τουρκία ήταν επιθετικός. Πήγαμε στην Αθήνα και εκεί δεν είπε τίποτα. Ήταν θετικός. Εγώ βέβαια είχα προετοιμαστεί με δυο επιλογές απαντήσεων. Αφού φύγαμε απο την Αθήνα, επειδή δεν μπόρεσε να πει κάτι, κάθε μέρα κάτι λέει. Όμως εμείς δεν μιλάμε, καθώς θέλουμε να τα λέμε απο κοντά. Μάλλον του έχουν μείνει απωθημένα και κάθε μέρα κάνει δηλώσεις σχετικά με την Τουρκία. Aυτό που κάνει δεν είναι ούτε άμυνα, ούτε επίθεση».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου